Haberler

17 Haziran 2013

Bosna Hersek'te Tarım ve Spora Destek Alanında İki Yeni Proje

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla, Saraybosna’da faaliyet gösteren Tekerlekli Sandalye Basketbol Kulübü 3K Saraybosna takımına, 5 adet özel üretim sportif tekerlekli sandalye hediye edildi. Ayrıca Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Saraybosna’da düzenlenen Organik Ürünler Fuarı’nda oluşturulan tanıtım ve eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi maksadıyla malzeme desteğinde bulunuldu.

Engelli bireylerin spor aracılığıyla topluma kazandırılması, kulübün engelsiz ve sürekli çalışabilmesi ve mevcut şartların düzeltilebilmesi adına TİKA tarafından, “Tekerlekli Sandalye Basketbol Kulübü 3K Saraybosna”ya, 5 adet özel üretim sportif tekerlekli sandalye hediye edildi.

Tekerlekli sandalyeler kulüp binasında düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Tekerlekli sandalyelerin teslim törenine, Bosna Hersek Federasyonu Kültür ve Spor Bakanı Salmir Kaplan, TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Er, Kulüp Başkanı Samir Fazliç, TİKA yetkilileri ve kulüp üyeleri katıldı.

Kulüp Başkanı Fazliç, törende yaptığı konuşmada, TİKA’nın şu ana kadar kulübe yapılmış olan en büyük yardımı gerçekleştirdiğini belirterek, teşekkürlerini sundu. Bosna Hersek Federasyonu Kültür ve Spor Bakanı Kaplan, TİKA’nın sadece tarihi ve kültürel eserlerin restorasyonu alanında değil diğer alanlarda da projelerini izlemekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, katkılarından dolayı TİKA’ya teşekkürlerini sundu.

TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er ise, TİKA’nın engelleri ortadan kaldırarak tüm alanlarda proje ve faaliyetler gerçekleştirmekte olduğunu dile getirdi.

1996 yılında engellilerin basketbol sayesinde topluma entegre olmalarını sağlamak maksadıyla kurulan Tekerlekli Sandalye Basketbol Kulübü 3K Saraybosna takımının, bünyesinde şu an 12 aktif ve 20’yi aşkın aktif olmayan oyuncu bulunuyor. 3K Saraybosna takımı, 9 kulübün katıldığı Bosna Hersek Ligi’nde 1998, 2001 ve 2004 yıllarında şampiyonluk, 2012 yılında ise Bosna Hersek kupasını kazandı.

Saraybosna’da Organik Ürünler Fuarına malzeme desteği
TİKA tarafından Saraybosna’düzenlenen Organik Ürünler Fuarı’na malzeme desteğinde bulunuldu.

Saraybosna’düzenlenen Organik Ürünler Fuarı’nın açılışına, Bosna ve Hersek Federal Organik Tarım Üreticileri Federasyonu Başkanı Sead Herceg, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, Novi Travnik Belediye Başkanı Refik Lendo, TİKA yetkilileri, Bosna Hersek Dış Ticaret Odası temsilcileri, Federal Tarım Su İşleri ve Orman Bakanı Danışmanı Anto Petrić, Federal Agropedoloji Kurumu Müdürü Esad Bukala, Federal Tarım Kurumu Müdürü Ömer Kurtoviç ve Organik tarım üreticileri katıldı.

Organik üretim için sertifika almış ve almak üzere olan 150 organik üretici ile şifalı bitki ve orman meyvelerini dolaylı olarak toplayan 250 kişi proje kapsamında kurulan stantlarda kendi ürünlerini tanıttı. Ayrıca proje çerçevesinde gelecekte organik üretimle uğraşacak kişilere de farklı şehirlerde eğitim verilecek. Bu kapsamda, Bosna Hersek genelinde düzenlenecek benzeri organizasyonlarla pazarlama ağına destek verilmesi ve tarımsal üretime ve ekonomiye yönelik katkı sağlanması hedefleniyor.

Organik Ürünler Fuarı’nın açılışında bir konuşma yapan TİKA Başkan Yardımcısı Er TİKA’nın faaliyetleri ve görev alanları hakkında bilgi vererek, özellikle tarıma yönelik hayata geçirilen projelerin TİKA projeleri içerisinde geniş yer aldığını belirtti. TİKA Başkan Yardımcısı Er, Bosna Hersek’te gerçekleştirilen organik tarım üreticilerine yönelik bu katkının pek çok üreticiye ulaşabilmesi ve ülkenin pek çok yerinde uygulanabilir olması nedeniyle son derece önemli olduğuna vurguladı.

Bosna ve Hersek Federal Organik Tarım Üreticileri Federasyonu Başkanı Herceg ise tarım üretimine, üreticilerin güçlendirilmesine, organik üretimin daha kolay pazarlanabilmesine sağladığı katkılardan dolayı TİKA’ya teşekkürlerini sundu.

Sonraki Haber

TİKA'dan Priştine Adem Jasharı Havaalanı Polislerine Pasaport Kontrolü Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Kosova İçişleri Bakanlığı Kosova Polisi Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde Priştine Havaalanında görevli Kosova polisine pasaport kontrolü eğitimi verildi. Kosova polisinin kapasitesinin arttırılması ve Priştine Adem Jashari...