Haberler

11 Eylül 2013

Bosna Hersek'te Tadilatı Tamamlanan Gorni Vakuf Voljice İlköğretim Okulu Hizmete Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Bosna Hersek genelinde gerçekleştirilen eğitime yönelik projeler kapsamında Gorni Vakuf Voljice İlköğretim Okulu’nun tadilatı ve donanımını tamamlandı.

Bosna Hersek’te 1992-1995 yıllarında yaşanan savaşta çatışmalarda en çok hasar gören 5 şehirden biri olan Gorni Vakuf’ta kamuya ve bireylere ait binaların yüzde 70’i zarar görmüştü. Gorni Vakuf Voljice İlköğretim Okulu, yaşanan savaşın ardından, çok kısıtlı imkanlarla gerçekleştirilen tadilatlarla, faal olarak kullanılan 3 sınıfta toplam 52 Boşnak öğrenciye eğitim veriyor.

Okulun eski ve oldukça yıpranmış vaziyette olan kapı ve pencerelerinin değiştirilmesi, bina içerisindeki yer döşemesinin yenilenmesi ve işlevini yitiren çatı oluklarının temin edilmesi ile boya ve badana işlerini kapsayan tadilat çalışması, sıra ve masa teminini TİKA tarafından sağlandı. Proje çerçevesinde tadilatı ve donanımı tamamlanarak daha modern hale getirilen Gorni Vakuf Voljice İlköğretim Okulu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Ali Maskan, TİKA yetkilileri, Gorni Vakuf Belediye Başkanı Sead Çauşeviç, Orta Bosna Kantonu Ekonomi Bakanı Secad Milanoviç, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Dairesi Başkanı Maskann törende yaptığı konuşmada söz konusu projenin eğitim hayatındaki önemine değinirek, okuldan mezun olan çocukların ülkenin barışı, refahı ve kalkınmasına hizmet eden bireyler olarak yetişmeleri temennisinde bulundu. Gorni Vakuf Belediye Başkanı Çauşeviç ile Orta Bosna Kantonu Ekonomi Bakanı Milanoviç ise TİKA’ya sağladıkları destekten ve Bosna Hersek’te gerçekleştirdikleri projelerden dolayı teşekkürlerini sundular.
 

Sonraki Haber

Kırgızistan Cumhuriyeti Bişkek Sosyal Bilimler Üniversitesi'nin Tadilatı Tamamlandı

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te bulunan Kırgızistan Cumhuriyeti Bişkek Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin tadilatı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından tamamlanarak yeni öğretim yılı öncesi düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirildi. Kırgızistan’ın en köklü ve önde gelen eğitim kurumlarından...