Haberler

14 Eylül 2013

Bosna Hersek'te Konjic Şehri Birinci İlköğretim Okulu'nun Spor Salonu Yenilendi

Bosna Hersek’te Konjic Birinci İlköğretim Okulu’nun eski ve yıpranmış durumda olan spor salonunun tadilatı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi.

Konjic Birinci İlköğretim Okulu’nun oldukça eski ve yıpranmış durumda olan spor salonunun kapı, pencerelerinin değiştirilmesi, zeminin düzeltilmesi, boya, badana işleri, ışıklandırma ve ısıtma sistemlerini de kapsayan kapsamlı bir tadilat çalışması TİKA tarafından gerçekleştirildi. Bosna Hersek’in önde gelen okullarından birisi olan Konjic Birinci İlköğretim Okulu Boşnak ve Hırvat müfredatı dahilinde eğitim veriyor. Aynı zamanda bünyesinde engelli öğrencilere ait rehabilitasyon birimi barındıran Konjic Birinci
İlköğretim Okulu, Türkçe kurslar ve hazırladığı sosyal projelerle öğrencilere kaliteli eğitim veriyor.

Konjic Birinci İlköğretim Okulunun TİKA tarafından yenilenen spor salonu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene Türkiye Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Ali Maskan, TİKA yetkilileri, Bosna Hersek Türk misyonunda görevli müşavirler, Saraybosna Yunus Emre Ensitüsü yetkilileri, Konjic Belediye Başkanı Emir Bubalo, Hersek Neretva Kantonu Eğitim Bakanlığı temsilcisi, okul yöneticileri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Törenden önce Türkiye ve Bosna Hersek bayraklarıyla konukları selamlayan öğrenciler ilgi görürken, Birinci İlköğretim Okulu’nda seçmeli ders olarak Türkçe öğrenen öğrenciler tarafından Boşnakça, Türkçe sunum yapıldı. Öğrenciler tarafından Türkçe şarkılar ve ilahiler seslendirildi. Törende açıklamalarda bulunan Türkiye Saraybosna Büyükelçisi Yıldız, TİKA tarafından gerçekleştirilen proje ve faaliyetlerin artık tüm Bosna Hersek halkı tarafından bilindiğini ifade etti. Türkiye Saraybosna Büyükelçisi Yıldız, Türkiye’nin her daim Bosna Hersek’in yanında olduğunu, bu desteğin hiçbir zaman azalmayacağını vurguladı.

TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Maskan, projenin okulun eğitim ve öğretim hayatına pozitif katkı sağlayacağından emin olduğunu belirterek, bu tür ve benzeri desteklerle Bosna Hersek halkının yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti. TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Maskan, okul nezdinde Türkçe öğrenimine ve ortak kültüre yönelik ilgilinin memnuniyet uyandırdığını da sözlerine ekledi. Konjic Belediye Başkanı Emir Bubalo ise TİKA’nın yıllardır şehir merkezindeki tarihi Konjic Köprüsü’nün restorasyonu, Kanton Hastanesinin tadilatı ve Boraçko Gölü’nde balıkçılık projesi uygulamasıyla Konjic’in ve Konjiclilerin yanında olduğunu belirterek Türkiye’ye ve yardımlarından dolayı TİKA’ya teşekkür etti.

Sonraki Haber

“Felsefe-Bilim Geleneğinin Kadim Kökleri: Türkmenistan ve Türkmen Kökenli Bilginler” Konferansı Başladı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde Türkmenistan’la ortak tarihe yönelik projeler geliştirme kapsamında gerçekleştirilen işbirliğinin ilk adımı olarak “Felsefe-Bilim Geleneğinin Kadim Kökleri: Türkmenistan ve Türkmen Kökenli Bilginler” konferansı...