Haberler

23 Eylül 2013

Bosna Hersekli Ormancılara Eğitim Verildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı desteğiyle, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından Bosna Hersek Federasyonu Orman Teknisyenler ve Mühendisleri Birliği çalışanlarına, orman yangınlarının nedenleri ve söndürme metotları konularında Antalya’da eğitim verildi.

TİKA’nın desteği ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından Bosna Hersek Federasyonu Orman Teknisyenler ve Mühendisleri Birliği’ne orman yangınlarının nedenleri ve söndürme metotları konularında Antalya’da eğitim verildi.

Eğitim programı, 2010 yılında Türkiye ile Bosna Hersek arasında ormancılık alanında imzalanan mutabakat zaptı çerçevesinde düzenlendi. TİKA işbirliğiyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından verilen eğitim, Antalya Uluslararası Orman Yangınları Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Eğitim Ağustos ve Eylül ayları içerisinde, 18’er kişiden oluşan 2 gruba yönelik, 3 gün teorik ve 2 gün uygulamalı olarak düzenlendi.

Eğitim kapsamında, yangın silvikültürü, orman yangınını etkileyen faktörler, orman yangını ve özellikleri, orman yangınları ile mücadele ekipleri planlama ve organizasyon, yangın davranış modelleri, uzaktan algılama ve kameralı gözetleme sistemleri, yangın söndürme metotları ve karşı ateş uygulamaları, yangın araç-gereçleri, kullanımları ve emniyet tedbirlerinin arazide uygulamalı olarak gösterilmesi konuları teorik ve uygulamalı olarak ele alındı. Eğitimlerini tamamlayan Bosna Hersek Federasyonu Orman Teknisyenler ve Mühendisleri Birliği çalışanları söz konusu eğitimin gerçekleşmesine katkıda bulunan TİKA’ya teşekkürlerini ilettiler.

Sonraki Haber

Türkmenistan'da “Felsefe-Bilim Geleneğinin Kadim Kökleri: Türkmenistan ve Türkmen Kökenli Bilginler” Konferansı Gerçekleştirildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Uluslararası İlişkiler Enstitüsü işbirliğinde “Uluslararası İlişkiler Enstitüsü ile İşbirliği Projesi” kapsamında Türkmenistan’ın Başkenti Aşkabat’ta “Felsefe-Bilim Geleneğinin Kadim Kökleri: Türkmenistan ve Türkmen Kökenli Bilginler” konulu...