Haberler

20 Haziran 2013

Bosna Hersekli Basın Mensuplarının Türkiye Ziyareti

Bosna Hersekli Basın Mensuplarının Türkiye Ziyareti

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın organizasyonunda, Türk Hava Yolları ve Anadolu Ajansı Balkanlar Bölge Müdürlüğü işbirliğinde Bosna Hersek yazılı, görsel ve internet medyası temsilcilerinden oluşan 26 kişilik heyet Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirdi.

TİKA’nın faaliyetlerini daha bütüncül bir boyut içinde değerlendirilmesine imkân hazırlamak amacıyla Türkiye’yi ziyaret eden Bosna Hersek basın mensuplarına, Türkiye’nin son yıllarda sosyal ve ekonomik anlamda ve medya alanında yaşadığı gelişmeleri tanıtabilmek amacıyla Ankara ve İstanbul’da inceleme gezisi gerçekleştirildi.

Söz konusu projeyle, TİKA’nın Bosna Hersek’te uygulanan proje ve faaliyetlerinin medya organlarında daha etkili bir biçimde yer almasına ve kamuoyuna aktarılmasına katkı sunması bekleniyor. TİKA’nın organizatörlüğünde düzenlenen geziye Bosna Hersek medyasının seçkin kurum ve kuruluşlarının haberle doğrudan teması olan inisiyatif sahibi yöneticilerinden oluşan 26 kişilik bir heyet katıldı.

Türkiye’de bir takım incelemelerde bulunan söz konusu heyet, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü tarafından kabul edildi.

İstanbul’da Topkapı Sarayı Müzesini, Sultan Ahmet Camisini, Ayasofya müzesini gezen heyet, ziyaretlerinin son gününde Türk Hava Yolları Simülasyon Merkezi’ni ve Türk Hava Yolları’na ikram hizmeti sunan Türkish Docho fabrikasını ziyaret ettiler.

Sonraki Haber

Moğolistanlı Sayıştay Denetçilerine Eğitim

Sayıştay Başkanlığı ve Moğolistan Sayıştay’ı arasında imzalanan ikili anlaşmalar çerçevesinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla 10 kişiden oluşan Moğolistan Sayıştay’ı denetçilerine Ankara ve İstanbul’da Performans Denetimi konulu eğitim programları düzenlendi. Moğolistan Sayıştay’ından gelen...