Haberler

14 Ocak 2013

Biyelo Polye Sağlık Merkezine TİKA'dan Donanım Desteği

Biyelo Polye, Karadağ’ın Sancak Bölgesinde bulunan 68.000 nüfuslu bir şehir. Nüfusun yarısı Boşnaklardan oluşan şehirde sağlık alt yapısına yapılacak yatırımlar öncelikler arasında yer alıyor.

Şehir merkezinde 5.000 metrekare alan üzerine 3,5 milyon Euro maliyetle inşa edilen Bölge Sağlık Merkezinin donanımı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından karşılandı.

TİKA, Dünya Bankası, Karadağ Sağlık Bakanlığı, Sağlık Sigortası Fonu, Biyelo Polye Belediyesi ve Başkanlığımızın desteğiyle tamamlanan Sağlık Merkezinde Ruh Sağlığı Merkezi, Gençler için Danışmanlık Merkezi, Radyoloji, Laboratuvar, Mikrobiyoloji, Çocuk, Jinekoloji, Diş Hekimliği ve Epidomoloji Bölümleri bulunuyor. Sağlık Merkezinde 60 uzman doktor görev yapacak.
Karadağ Başbakanı Milo Đukanović, Sağlık Bakanı Miodrag Radunoviç, Biyelo Polye Belediye Başkanı Aleksandar Zuriç, Biyelo Polye Sağlık Merkezi Müdürü Rasim Agiç, TİKA Podgoritsa Koordinatörü Doç. Dr. Birol Çetin ile yöre halkının katılımıyla bir açılış gerçekleştirildi.

Başbakan Milo Đukanović açılış töreninde yaptığı konuşmada; bugün Biyelo Polye halkının hayat şartlarının yükseltilmesinde büyük bir rol oynayacak ve özellikle kuzey bölgesindeki uzun vadede gereken sağlık hizmetlerini sunabilecek kapasitede bir sağlık merkezinin faaliyete başlayacağını, Karadağ Hükümeti ve tüm vatandaşları adına bu vesileyle TİKA’ya teşekkürlerini iletti.
Başbakan Đukanović, beraberindeki üst düzey yetkililer ve Bakanlarıyla birlikte ayrıca bir toplantı düzenleyerek TİKA’nın yaptığı faaliyetleri yakından takip ettiğini, şu ana kadar tüm alanlarda yaptığı katkılar için ülkesi adına teşekkür ettiğini belirtti.
Biyelo Polye Bölge Sağlık Merkezinin açılışı Karadağ medyası tarafından ilgiyle takip edildi.

Sonraki Haber

Kosovalı Genç İzcilere TİKA Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kosova Cumhuriyeti’nde sivil toplum kuruluşlarını destekleyen çalışmalara devam ediyor. Prizren’de 2002 yılında kurulan ve multietnik yapıya sahip olan Kosova Genç İzciler Birliği faaliyetleriyle adlarını duyurmayı başaran derneklerden biridir....