Haberler

13 Haziran 2018

Beyrut’ta TİKA İftarı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Beyrut’ta çoğunluğunu yıllar önce Mardin’den Lübnan’a göç eden ailelerin oluşturduğu vatandaşlarımızın, din adamlarının ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla 250 kişilik bir iftar programı düzenlendi.

Lübnan’da yaşayan vatandaşlarımıza yönelik bu yıl ikincisi düzenlenen iftar programına Beyrut Maslahatgüzarımız Sencer Yöndem, Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Reha Ermumcu ve Lübnan’da bulunan Türk kuruluşlarının temsilcileri katıldı.  

Programda kısa bir konuşma yapan TİKA Lübnan Koordinatörü Serhat Küçükkurt; Ramazan ayının ruhuna uygun aile sıcaklığı içinde böyle bir iftar programında bir arada bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek programın hazırlanmasında emeği geçen sivil toplum kuruluşları temsilcilerine ve katılanlara teşekkür etti.  

TİKA’nın Lübnan’da gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgi verildiği görsellerin paylaşıldığı programda TİKA tanıtım filmi gösterimi de yapıldı. Program sonunda iftara katılan STK temsilcileri ve din adamları Türkiye’ye ve Türk halkına selam, teşekkür ve dualarını ilettiler. Katılımcılar, TİKA’nın tanıtım filminde izledikleri projeler ve gerek Lübnan gerek tüm dünya ölçeğinde gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı TİKA’ya şükran duygularını ifade ettiler.

Sonraki Haber

TİKA’dan Meksika’daki Yerli Müslümanlara İftar ve Gıda Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Meksika’nın güneyindeki Chiapas Eyaleti’nde yaşayan Müslüman Tzotzil yerlilerine iftar programı düzenleyerek, gıda yardımında bulundu. Meksika’nın İslamiyetle tanışması 19. yüzyılda Osmanlı Coğrafyasından (Filistin, Lübnan, Ürdün, Mısır) gelen ve El...