Haberler

10 Haziran 2012

Beş Kıtada Dostluk ve Kardeşlik

10. Türkçe Olimpiyatları, 135 ülkeden 1.500 öğrencinin katılımı ile gerçekleştiriliyor. Olimpiyatlar, dilin insanların birbirini anlamasını ve kaynaşmasını sağlayan bir unsur olduğunu 10 yıldır dünyaya kanıtlıyor. Ülkemizin dünya ülkeleri ile geliştirdiği ilişkilerin bir sonucu olarak Moritanya’da, Senegal’de, Singapur’da, İsviçre’de öğrenciler artık Türkçe öğreniyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın sponsorları arasında bulunduğu 10. Türkçe Olimpiyatları Özel Ödül Töreni 9 Haziran 2012 tarihinde Ankara Spor Salonu’nda düzenlendi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’in, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’ın, çok sayıda temsilcinin ve basın mensubunun katıldığı programa gösterilen ilgi büyüktü.

Törende Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç konuşma yaptı. Konuşma, yazma, dil bilgisi yarışmalarında altın madalya almaya hak kazanan öğrenciler ödüllerini Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in elinden aldı.

Beş kıtadan ülkemize gelen öğrencilerin ’Yeni Bir Dünya’ şarkısını söylemesi ile son bulan törende dostluğun ve kardeşliğin resmi çizildi.

Olimpiyata Katılan Öğrencilerden TİKA’ya Ziyaret

Türkçe Olimpiyatlarına katılmak için Türkiye’ye gelen öğrenciler 6 Haziran 2012 tarihinde TİKA’yı ziyaret etti. Senegal’den, Gürcistan’dan, Moritanya’dan gelen olimpiyatçılar TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ile görüştü. Ülkelerinde yapılan proje ve faaliyetlerden TİKA’yı tanıyan öğrenciler, Türkiye’ye ülkelerinde yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Sonraki Haber

Arnavutluk'a Hasta Güveliğini Sağlayan Sterilizasyon Odası

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Arnavutluk Cumhuriyeti’nin başkenti Tirana’da bulunan 150 yataklı Koço Glozheni Obstetrik-Jinekoloji Üniversite Hastanesine sterilizasyon odası kuruldu. Tirana’nın merkezinde bulunan hastanede, uluslararası standartlara uygun olarak üretilen otoklav cihazı bulunuyor....