Haberler

26 Mayıs 2016

Beninli Ebelere Yönelik Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteğiyle Beninli 13 ebeye yönelik Doğum ve Acil Obstetrik Bakım Yöntemi konularında eğitim düzenlendi.

TİKA sağlık sektöründe faaliyetlerine devam ediyor. TİKA desteğiyle Afrika Stratejisi ve En Az Gelişmiş Ülkeler 2011-2020 Eylem Planı doğrultusunda Beninli 13 ebeye yönelik, sağlık hizmetlerini daha etkin ve verimli olarak sürdürebilmeleri amacıyla eğitim düzenlendi. Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Doğum ve Acil Obstetrik Bakım Yöntemi eğitim programı gerçekleştirildi.

TİKA’yı ziyaret eden ebeler aldıkları eğitimin çok yararlı olduğunu sağlık alanında Türkiye’yi  yakından takip ettiklerini söylediler. Eğitimin gerçekleştiği hastane çalışanları ve yöneticileri programdan memnun kaldıklarını belirtti. Ebeler Benin’de Türkiye’de eğitimden edindiklerini tecrübe ve bilgileri paylaşacaklarını iletti. Ebeler eğitimlerin diğer Afrika ülkelerine uygulanmasının yararlı olacağını düşündüklerini ifade etti.

Sonraki Haber

Türkmenistan’a Eğitim ve Araştırma Serası Kuruldu

Türkmenistan’ın tarım sektöründe ihtiyaç duyduğu uzmanları yetiştiren üniversiteye Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) sera desteğinde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un huzurlarında TİKA ile S. A. Niyazov Tarım...