Haberler

15 Mayıs 2013

Beninli Bakanlardan TİKA'ya Ziyaret

Beninli Bakanlardan TİKA'ya Ziyaret

Benin ve Türkiye arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkileri geliştirmek ve bir dizi resmi görüşmelerde bulunmak üzere Beninli Bakanlardan oluşan resmi bir heyet Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığını ziyaret etti.

Benin Ekonomi ve Finans Bakanı Sn Jonas Gbian, Benin Kalkınma Bakanı Marcel de Souza, Benin Enerji Bakanı Barthélemy Kassa, Benin Cumhurbaşkanlığı Ekonomik İşler Teknik Danışmanı Joseph Tamegnon, Türkiye’nin Benin Fahri Konsolosu Saliou Ichola, İzmir Fahri Konsolosu Mehmet Artuna Aysun ve Ankara Fahri Konsolosu Cüneyt Kaya’dan oluşan resmi heyet, TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Polat tarafından makamında kabul edildi.

Görüşmede, Benin Cumhurbaşkanı Boni Yayi’nin Türkiye’yi ziyareti ertesinde TİKA tarafından hayata geçirilen projelerden Benin tarafının duyduğu memnuniyet dile getirildi. Ziyaret sırasında, önümüzdeki dönemde, özellikle Benin’in sanayi ürünü olan pamuğun kalite ve rekoltesinin artırılmasına yönelik olası önlemler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Aynı zamanda, Benin’in Se bölgesinde TİKA tarafından bir çömlek atölyesi inşası ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, TİKA tarafından temin edilen bir dizi teknik ekipman, Benin Turizm Bakanlığı yetkililerine teslim edildi. Atölye ve fırın inşa çalışmalarının ardından, Türkiye’den gönderilecek bir uzman, yöre insanına modern yöntemlerle çömlek yapımı konusunda eğitim verecek.

Kabul sırasında, TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Polat, kendilerine proje üretilmesi hususunda verdikleri fırsat nedeniyle heyete teşekkür ederek, Benin’in ekonomik kalkınmasına yönelik projelerin desteklenmesi hususunda Türkiye’nin desteğinin süreceğini ifade etti.

Sonraki Haber

Iı. TİKA Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından “II. TİKA Danışma Kurulu Toplantısı” Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ TİKA’nın çalışmalarından bahsetti. Toplantıya, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam...