Haberler

26 Haziran 2013

Benin'de Pamuk Yetiştiriciliğine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Benin Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı Pamuk Araştırma Enstitüsüne, ‘Benin’de Pamuk Yetiştiriciliği’ projesi kapsamında teknik malzeme desteği verildi.

Benin Cumhuriyeti’nde tarımsal üretim faaliyetleri içinde pamuk üretiminin ülke ekonomisinde önemli bir paya sahip olduğu biliniyor. Bu kapsamda Benin Cumhurbaşkanı Dr. Boni Yayi’nin Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşme sırasında pamuk yetiştiriciliği konularında teknik işbirliği talepleri ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün talimatı doğrultusunda ‘Benin’de Pamuk Yetiştiriciliği’ projesi başlatıldı.

Pamuk üretiminde verim yönünden ilk sıralarda yer alan Türkiye, teknik deneyimlerini Beninli pamuk üreticileri ile paylaşılması yönünde, toprak hazırlama, doğru girdi temini, yetiştirme tekniği, hasat ve tarımsal mekanizasyon konularında eğitimlere devam ediyor. Bu kapsamda TİKA tarafından ülkenin kuzey bölgesinde yer alan Bohıcon ve Parakuo Tarımsal Araştırma Enstitüsüne, pamuk üreticilerine dağıtılmak üzere 500’ er adet sırt pülverizatörü, el çapası, maske, eldiven ve gözlük hibe edildi.

Temin edilen malzemeler yetkililere teslim edildi. Tarım Bakanlığı ve Araştırma Enstitüsü yetkilileri başta TİKA olmak üzere, eğitim veren uzmanlara, malzeme ve eğitim desteğinden dolayı teşekkürlerini dile getirdiler. Tarım Bakanlığı ve Araştırma Enstitüsü yetkilileri, Türkiye ile pamuk yetiştiriciliği projesi kapsamında teknik işbirliğinin devam ettirilmesi dileklerini ilettiler.

Sonraki Haber

Karadağ'da Ulusal Kan Transfüzyon Merkezi'nin Onarımı ve Donanımı Tamamlandı

Karadağ’da onarımı ve donanımı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yapılan Karadağ Ulusal Kan Transfüzyon Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.  Özellikle acil durumlarda kan ve kan ürünlerine erişim hayati önem taşıyor. Dağlık bir alanda yerleşimi bulunan...