Haberler

02 Temmuz 2013

Benin Cumhurbaşkanı Dr. Boni Thomas Yayi TİKA Heyetini Makamında Kabul Etti

Benin Cumhurbaşkanı Dr. Boni Thomas Yayi TİKA Heyetini Makamında Kabul Etti

Benin Cumhurbaşkanı Dr. Boni Thomas Yayi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı heyetini makamında kabul etti.

Benin Cumhurbaşkanı Boni Thomas Yayi’nin TİKA heyeti ile makamında gerçekleştirdiği görüşmede, Benin Dış İşleri Bakanı Nassirou Arifari Bakı, Tarım Bakanı Sabai Kate, Benin Türkiye Büyükelçisi Moıse Tchando Kerekou, Benin Devlet Bakanı Issıfou Koguındouro, Benin Kalkınma Bakanı Marcel de Souza, Kabine Başkanı Mme Hacheme, Benin Fahri Konsolosu ve Tarım Bakanlığı üst düzey yetkilileri hazır bulundu.

Benin Cumhurbaşkanı Dr. Yayi görüşmede yaptığı konuşmada, Türkiye ile çok iyi ilişkilerinin olduğunu belirtti. Benin Cumhurbaşkanı Dr. Yayi, kendisinin ve Bakanlarının Türkiye ziyaretleri sırasında gösterilen Türk konukseverliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, TİKA heyetini Benin’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Benin’de Pamuk yetiştiriciliği konusunda problemlerinin olduğunu söyleyen Benin Cumhurbaşkanı Dr. Yayi, Türkiye’nin bu konuda bilgi ve tecrübesinin ışığı altında pamuğun kalite ve rekoltesinin artırılmasına yönelik işbirliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını kaydetti. Benin Cumhurbaşkanı Dr. Yayi, ayrıca Türk işadamlarına çağrıda bulunarak, Benin’de kimyasal gübre ve zirai mücadele konularında yatırımda bulunmaları ifadelerinden bulundu.

TİKA, tarafından Benin Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı Pamuk Araştırma Enstitüsüne, ‘Benin’de Pamuk Yetiştiriciliği’ projesi kapsamında teknik malzeme desteği verilmesi üzerine Benin Cumhurbaşkanı Dr. Yayi TİKA heyetini 2. kez makamına davet etti.

Cumhurbaşkanı Dr. Yayi, ‘Benin’de Pamuk Yetiştiriciliği’ projesi kapsamında eğitim veren uzmanlara ve malzeme desteği sağlayan TİKA’ya desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundu. Cumhurbaşkanı Dr. Yayi, Türkiye ile ‘Benin’de Pamuk Yetiştiriciliği’ projesi kapsamında teknik işbirliğinin devam ettirilmesi dileklerinde bulunarak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’ a selamlarını ve iyi dileklerini iletti.

TİKA heyeti de Cumhurbaşkanı Dr. Yayi’ye, teknik işbirliği çerçevesinde yatırım taleplerini, Türkiye’de ilgili Bakanlık ve özel sektör kuruluşlarına ileteceklerini ve nazik ev sahipliğinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

Sonraki Haber

Bosna Hersek'te Sarı Saltık ve Yunus Emre Anıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla Bosna Hersek’te “Balkanlar’I Anadolu’yla anlamak Sarı Saltık’ı Yunus’la okumak” isimli kültürel program kapsamında Mostar’da ve Saraybosna’da paneller, müzik ve şiir dinletisi etkinlileri gerçekleştirildi. TİKA öncülüğünde, Yunus Emre Enstitüsü...