Haberler

17 Ekim 2017

Batum İzciler Kulübü’ne Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Gürcistan’da Batum İzciler Kulübü’ne donanım desteğinde bulunuldu.

Dünya genelinde Dünya İzciler Kulübüne 31 milyona yakın insan katılıyor. Gürcistan İzciler Kulübü 1994 yılından bu yana herhangi bir siyasi kimlik taşımadan eğitim, spor ve kültürel alanlarda faaliyetlerini sürdürüyor. Gürcistan İzciler kulübü 1997 yılında 147. ülke olarak tanımlanarak kulübe katıldı. Ülkenin her bölgesinde aktif çalışmalarda bulunarak yurt dışında birçok sempozyuma katılarak ev sahipliği de yaptı. Bununla beraber ülkedeki çeşitli yaş gruplarındaki çocukların ve gençlerin zihinsel, bedensel, sosyal ve ruhsal gelişmelerine katkıda bulunup yapıcı, yaratıcı yeteneklerinin geliştirilmesi için gerekli çabaları içeren, onları ülke kalkınmasının temeli olan bilgi ve becerilerle donatmayı hedef alan gençler yetiştirmeyi amaçlandı.

Gürcistan İzciler Kulübü’nün Batum Şubesi imkanlarının kısıtlı olduğundan merkezin donanımı hususunda TİKA’dan destek talebinde bulundu. Bu çerçevede TİKA tarafından Batum İzciler Kulübü Ofis binasına donanım desteğinde bulunuldu. Dünya İzciler Birliğinin üyesi olan Batum İzciler Kulübüne verilen destekle Acara Bölgesinde yaşayan gençlerin bedensel ve zihinsel gelişmelerine, doğaya yakınlaşmalarına, dil, din, ırk siyasi kimlik gözetmeden insanları sevmelerine ve dostluk bağları kurmalarına katkıda bulunuldu.

Açılışa TİKA Tiflis Koordinatörü Hüseyin Şanlı, T.C. Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, İzciler Kulübü Müdürü Şorena Lomidze ve Acara Ö.C Yüksek Konseyi Başkan Yardımcısı Merab Karanadze katıldı. Kendisi de İzciler Kulübü kurucusu olan Karanadze TİKA’ya ve Türkiye Cumhuriyetine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Sonraki Haber

Pakistan İle Mesleki Eğitim Alanında İşbirliği Devam Ediyor

Pakistan Ulusal Mesleki Teknik Eğitim Kurumu (UMTEK) yetkilileri, Türkiye’nin mesleki eğitim alanındaki tecrübesini yerinde incelemek üzere Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın katkılarıyla Türkiye’ye bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Pakistan Ulusal Mesleki Teknik Eğitim Kurumu...