Haberler

26 Ağustos 2013

Batı Kenya'da Küçükbaş Hayvancılığı Destekleme Projesi Gerçekleştirildi

Kalkınmakta olan ülkelerin temel sorunlarının başında gelen kırsal kalkınma sorununa kalkınma müdahalesi ile çözüm getirme adına Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Batı Kenya’da küçükbaş hayvancılığı destekleme projesi gerçekleştirildi.

TİKA, Batı Kenya’da gerçekleştirilen küçükbaş hayvancılığı destekleme projesi ile Kenya’da önemli bir adım atıldı. Batı Kenya’nın dağlık ve engebeli arazi yapısı, tarıma elverişli arazinin sınırlı olması, nüfusun kalabalık olması kırsal kalkınmayı oldukça olumsuz etkilemesi sebebiyle, bölge insanı için hayvancılık ve balıkçılık önemli bir gelir kaynağı olarak ortaya çıkıyor.

TİKA tarafından gerçekleştirilen söz konusu proje ile bölgenin kırsal kesimlerinde yaşayan fakir halkın yaşam koşullarının iyileştirilmesine katkı sağlama adına 500 adet kümes ve 500 adet tavuk 500 aileye verilirken, Kisii, Nyamira ve Narok şehirlerinde ise 3 adet ultra modern kümes kuruldu. Proje kapsamında her aileye bir tavuk ve bir kümes verilerek altı ay sonra iki civciv geri vermeleri isteniyor. Proje kapsamında kümes ve tavuk verilen aileler 3 haftalık tavuk yetiştiriciliği alanında eğitim programına tabii tutuldu.

Bölgede yaşayan fakir halkın yaşam koşullarının iyileştirilmesine önemli katkılar sağlayacak projenin bir benzeri ise Dünya Bankası katkılarıyla Batı Kenya’nın değişik bölgelerinde kurulmuş ve proje iyi uygulama projesi olarak Birleşmiş Milletler (BM) ve Dünya Bankası’ndan ödül kazanmıştı. Başlangıçta 30 kişiyle başlayan proje bugün 30 bin kişinin faydalandığı önemli bir projeye dönüştü.

TİKA’nın katkıları ile gerçekleştirilen projenin Güney Batı Kenya’daki gıda güvenliğine ve bölge halkına özellikle de kadın ve gençlere gelir kaynağı sağlaması açısından önemli faydalar sağlaması bekleniyor.

Sonraki Haber

Karadağ'da Yeniden İnşaa Edilen Bioçe Camii Hizmete Açıldı

Osmanlı mirasının korunması kapsamında, 16. yüzyılda inşa edilen ve 1912 Balkan Savaşlarında yıkılan Bioçe Cami Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yeniden inşa edilerek hizmete açıldı. Podgorica ile Rojaye arasında yer alan ana karayolu...