Haberler

21 Nisan 2017

Batı Balkanlar Fonu’na Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı ( TİKA), Genel Sekreterliği Arnavutluk’un başkenti Tiran’da bulunan Batı Balkanlar Fonu’na donanım desteğinde bulundu.

Batı Balkanlar Fonu ofisinde gerçekleşen teslim töreninde Arnavutluk Dışişleri Bakan Yardımcısı Halil Hyseni, Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, TİKA Tiran Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümütlü, Batı Balkanlar Fonu’nun Genel Müdürü Gjergj Murra ve basın mensupları katıldı.

Törene katılan Arnavutluk Dışişleri Bakan Yardımcısı Hyseni ve T.C. Tiran Büyükelçisi Bayraktar TİKA tarafından verilen desteğin önemli ve anlamlı olduğunu ifade ettiler.

TİKA Tiran Koordinatörü Ümütlü, yaptığı açıklamada, kuruma destekte bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.  Batı Balkanlar Fonu’nun bölgedeki 6 ülkenin bir araya gelmesiyle oluşturulmuş önemli bir kurum olduğu ifade eden Ümütlü "Yeni kurulmuş bir fon. Bölgenin bir arada çalışma kültürünün gelişmesi, insanların birbirlerini daha yakından tanıması, bölgede barışın ve beraber iş birliğinin arttırılması ile ilgili pek çok açıdan önemli işlere imza atabileceğini düşündüğümüz bir fon." dedi.

TİKA olarak bu kurumla gerçekleştirdikleri ilk proje olduğuna kaydeden Ümütlü, fonun TİKA’nın kriterlerine uygun proje başvurularında bulunduğu takdirde kendilerine katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi. Ümütlü, "TİKA olarak, Türkiye olarak bölgesel barışın yanında olduğumuzu hissettirmeye devam edeceğiz." dedi.

Batı Balkanlar Fonu’nun Genel Müdürü Murra ise, Fonun Batı Balkan ülkeleri arasında bölgesel işbirliğinin güçlendirmesini amaçlandığını ifade etti. Henüz yeni bir kurum olduklarını ve TİKA’nın kapasitelerinin geliştirilmesi için destek verdiğini söyleyen Murra, "Batı Balkanlar Fonu, Balkan ülkelerinin önemli bir siyasi ve diplomatik girişimidir. Balkan hükümetlerinin sağlayacağı fonlarla bölgedeki sivil toplum projelerini desteklemeye amaçlıyor. Kısa süre içeresinde kurum ofisinin de resmi açılışı gerçekleştirecek ve bu yıl içeresinde proje çağrılarını başlatacak." ifadesini kullandı.

Murra, TİKA ile işbirliklerini Türkiye’nin Batı Balkanlar ve Güneydoğu Avrupada’ki bölgesel işbirliğine olan destek ve dikkatinin bir ifadesi olarak nitelendirdiklerini vurguladı. Batı Balkanlar Fonu Arnavutluk, Makedonya, Kosova, Bosna Hersek, Karadağ ve Sırbistan tarafından kurulan bir kurum olup, ortak fon aracılığıyla eğitim, kültür, küçük ve orta işletmeler, çevre, sürdürülebilir kalkınma gibi konulardaki projeleri finanse etmeyi hedefliyor. 

Sonraki Haber

Bangladeş’te Görme Engelli Çocuklara Okul Taşıtı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Bangladeş’in Gazipur ilinde bulunan görme engelli çocukların, yurt ile okulları arasında güvenli ulaşımlarının sağlanması amacıyla, ülkede yaygın olarak kullanılan ve Tempo adı verilen servis aracı temin edildi. Gazipur’da...