Haberler

20 Aralık 2017

Başbakan Yıldırım'a Arakanlı Müslümanlardan Sevgi Seli

Başbakan Binali Yıldırım, Cox's Bazar'daki Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) yemek dağıtım merkezinde, Arakanlı Müslüman mültecilerin yoğun sevgi gösterileriyle karşılaştı.

Yıldırım, Balukhali Kampı'ndaki temaslarının ardından, TİKA'nın Maynar Guna Bölgesi'ndeki yemek dağıtım merkezine geldi.

Burada Arakanlı çocukların "Türkiye" tezahüratlarıyla karşılanan Yıldırım, kızı Büşra Bahar Köylübay ile et ve pilavdan oluşan öğle yemeğini çocuklara ve kadınlara dağıttı.

Yıldırım, dağıtım sırasında görevlilerden TİKA'nın bölgedeki diğer faaliyetlerine ilişkin de bilgi aldı.

Başbakan Yıldırım daha sonra yemek dağıtım sırasında bekleyen çocuklara ve kadınlara oyuncak ve yardım kolisi dağıttı.

Kendisine sevgi gösterisinde bulunan Arakanlı Müslümanlarla kucaklaşan ve selamlaşan Yıldırım, ziyaretin sonunda bölgedeki TİKA, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türk Kızılayı ve Türkiye Diyanet Vakfı yetkilileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sonraki Haber

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu Moldova’da TİKA Projelerini Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Moldova Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi’nde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından hayata geçirilen ve sürdürülen projeleri inceledi. Çavuşoğlu, Gökoğuz Yeri Başkanı İrina Vlah ve beraberindeki heyetle TİKA tarafından yaptırılan Komrat...