Haberler

14 Şubat 2013

Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir Bozdağ Pakistan'da Lahor Çocuk Hastanesi Kemik İliği Nakli Merkezinin Açılışını Yaptı

TİKA’nın desteğiyle tamamlanan Pakistan’ın en büyük Çocuk Hastanesi bünyesindeki Kemik iliği Nakli Merkezi’nin resmi açılışı Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir Bozdağ’ın katıldığı törenle yapıldı.
Pakistan’ın en büyük Çocuk Hastanesi olan Pencap eyaletindeki Lahor Çocuk Hastanesi yoksulluk sınırı altında yaşayan insanların ücretsiz teşhis ve tedavi hizmeti alabildiği, bölge için önemli bir sağlık merkezidir. Hastanede ayrıca yıllık 550 hastaya hizmet verebilecek, 60 yataklı pediatrik onkoloji bölümü de faaliyet gösteriyor. Eyalet genelinde kemik iliği nakli gerektiren vakaların sayısında meydana gelen artışla bağlantılı olarak hastane bünyesinde kurulan Kemik İliği Nakli Merkezinin daha iyi standartlarda hizmet verebilmesi adına TİKA İslamabad Program Koordinasyon Ofisi ve Lahor Çocuk Hastanesi yetkililerinin işbirliği ile 2012 yılında başlayan çalışmalar neticelendi.
İlk olarak Kemik İliği Nakli Merkezinin tadilatı gerçekleştirildi. Ardından gerekli sağlık ekipmanları ve ilgili birimin tefrişatı tamamlandı. Son aşamada ise hastaların enfeksiyonlara karşı korunmasını sağlamak için hepafiltre sisteminin kurulmasıyla proje nihayete erdirildi.
2012 Aralık ayında Kemik İliği Nakli Merkezi gerekli personelin istihdamının temin edilmesiyle birlikte hizmete açıldı.Merkezin resmi açılışı bir takım resmi temaslar gerçekleştirmek üzere Pakistan’da bulunan Başkan Yardımcısı Sayın Bekir Bozdağ ve bazı milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir Bozdağ açılışın ardından hastanede incelemelerde bulunup hastalarla sohbet etti.
 

Sonraki Haber

Türk Şiirinin Ünlü İsmi Abdurrahim Karakoç Azerbaycan'da Anıldı

Son dönem Türk şiirinin önemli isimlerinden, şair kimliğinin yanı sıra yazar ve gazeteci olarak da bilinen Abdurrahim Karakoç, düzenlenen bir dizi etkinlik ile Azerbaycan’da anıldı. TİKA’nın destekleri ile 07-10 Şubat 2013 tarihleri arasında Azerbaycan’da faaliyet...