Haberler

04 Kasım 2017

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun Yunanistan Temasları

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve berberindeki heyet Yunanistan’a gerçekleştirdiği 2 günlük ziyaret kapsamında çeşitli temaslarda bulundu.  

Yunanistan'a gerçekleştirdiği iki günlük ziyaret kapsamında Atina'da bulunan T.C. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ilk olarak Türkiye'nin Atina Büyükelçiliğini ziyaret etti. Hakan Çavuşoğlu Atina temasları kapsamında daha sonra Dışişleri Bakanı Kocias ile görüştü. İlk görüşmenisini Koçias’a yapan Çavuşoğlu, temaslarına Yunanistan Eğitim, Araştırma ve Din İşleri Bakanı Konstantinos Gavroğlu ile devam etti. Hakan Çavuşoğlu son olarak ise, Yunan mevkidaşı Yannis Dragasakis ile bir araya geldi.

Başbakan yardımcıları görüşmede iki komşu ülke ilişkilerini değerlendirip, atılabilecek adımlar konusunda fikir alışverişinde bulundular. Atina temaslarının ardından Çavuşoğlu hava yoluyla Dedeağaç üzerinden Gümülcine şehrine geçti.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu Yunanistan ziyaretinin ikinci gününde Batı Trakya’nın Gümülcine şehrinde bir dizi temaslarda bulundu. İlk olarak Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’nin (BİHLİMDER) onuruna vermiş olduğu sabah kahvaltısına katılan Hakan Çavuşoğlu, burada başta BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet olmak üzere, dernek üyeleriyle yakından sohbet etme imkanı buldu.

Daha sonra Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’nü ziyaret eden Çavuşoğlu, burada Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ile bir süre görüştü. Görüşmede Müftü Şerif, “Batı Trakya için özel bir gün. Bizlerin arasından bağrımızdan çıkan biri. Bizleri gelip ziyaret etmesi, bizlere moral vermesi azınlığımızı memnun etmiştir” görüşlerine yer verdi. Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu da, “Hem etnik hem dini temelli değerler, bu bölgenin vazgeçilmez değerleri ve unsurlarıdır. Birini yok sayarak ve görmezden gelerek ve üzerinden hayatımızı şekillendirmemiz varlık mücadelesi göstermemiz mümkün değildir. Hem milli ve hem manevi değerleri hep birlikte kendimizi kuşatarak bu varlık mücadelemizi devam ettirmemiz gerekiyor” dedi. Görüşme karşılıklı hediye takdiminin ardından sona erdi.

Müftülük ziyareti sonrası Gümülcine’de Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni (GTGB) geçen Türkiye Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, burada GTGB Başkanı Necat Ahmet ve yönetim kurulu üyeleri tarafından kapıda karşılandı. Karşılama sırasında GTGB’nin bahçesinde soydaşlarla yakından ilgilenen Çavuşoğlu burada soydaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

İlk olarak GTGB Başkanı Necat Ahmet, konuk Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve beraberindekilere bu ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Ahmet, azınlık olarak Türk Yunan dostluğuna inandıklarını dile getirerek, Çavuoğlu’na yeni görevlerinde başarı dileklerinde bulundu.

Daha sonra Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu söz aldı. Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileten Çavuşoğlu, Batı Trakya’da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti aktardı. Çavuşoğlu sözlerine sözlerine şöyle devam etti: “İnsanların ömründe unutamayacağı dönüm noktaları vardır. Bende gerçekten unutamayacağım bir günü yaşamaktayım. Tamamen sizin bağrınızdan çıkmış, burada doğmuş, burada büyümüş, geçmişteki hatıralarıyla buraları her daim iliklerine kadar işlemiş bir arkadaşını ve kardeşiniz olarak bugün sizlerle burada böyle bir kucaklaşmayı yaşamak benim için çok büyük onur ve gururdur.”

Son olarak Celal Bayar Azınlık Lisesi son sınıf öğrencilerinin düzenlediği öğrenci pazarı ve kermesine katılan Çavuşoğlu, burada Okul Müdür Tunalp Mehmet, Rodop Milletvekilleri Ayhan Karayusuf ve Mustafa Mustafa olmak üzere, öğrenciler tarafından çiçeklerle kapıda karşıladılar. Kermeste stantları ziyaret eden Çavuşoğlu ziyaret sonunda, stantlarda satılan tüm eşyaları kendisinin satın aldığını açıkladı ve öğrencilerden bunları ziyaretçilere bedava ikram etmeleri isteğinde bulundu. Celal Bayar Azınlık Lisesi ziyaret sonrası Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve beraberindekiler, İskeçe’deki temaslarını devam etmek üzere Gümülcine’den ayrıldı.

AK Parti milletvekilleri Salih Çetinkaya, Salih Fırat ve Mehmet  Akyürek, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Dr. Serdar Çam ve  Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem eşliğinde programını sürdüren Başbakan  Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, bugün İskeçe bölgesinde Türk azınlık  temsilcileriyle görüşmelerinin ardından köy ziyaretlerinde bulundu. Yunanistan temaslarını tamamlayan Çavuşoğlu ve beraberindeki heyet Türkiye’ye döndü.  

Sonraki Haber

TİKA'dan Bangladeş'teki Sel Felaketi Mağdurlarına Yardım

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Bangladeş’te geçen ağustosta meydana gelen sel felaketinde zarar gören köylere gıda yardımı ulaştırıldı. Bangladeş'te yaşanan sel felaketinde büyük zarara uğrayan bölgelerde, 50 bin kişinin yararlanacağı gıda paketleri...