Haberler

20 Aralık 2017

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu Moldova’da TİKA Projelerini Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Moldova Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi’nde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından hayata geçirilen ve sürdürülen projeleri inceledi.

Çavuşoğlu, Gökoğuz Yeri Başkanı İrina Vlah ve beraberindeki heyetle TİKA tarafından yaptırılan Komrat 1 No’lu Kreş inşaatını gezdi. Çavuşoğlu, 8 bin metrekare alan üzerinde, bin metrekare, tek katlı kapalı alana ve dört adet açık oyun alanına sahip olacak yatılı kreşle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi'nde ziyaretlerine devam eden Çavuşoğlu​ ​Komrat’ta TİKA tarafından inşaatı yaptırılmakta olan Komrat Bölge Hastanesi yeni blok inşaatını ziyaret etti. 40.000 kişinin faydalanacağı Komrat Bölge Hastanesi 56 yatak kapasitesine sahip. Hastane bloğu, dahiliye, pediatri, radyoloji, tomografi ve ultrason bölümlerinde hizmet vermesi planlanıyor.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Komrat'ta TİKA tarafından tadilat ve donanım desteği sağlanarak kapasitesi 2 kat artırılan Recep Tayyip Erdoğan Huzurevi’nin sakinlerini ziyaret etti, ihtiyaç duyulan malzeme ve hediyeleri takdim etti.

Çavuşoğlu, Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi'nin Çadır-Lunga şehrinde yoğun yağışlar nedeniyle her yıl taşkınlara sebep olan Stratan Deresi'nin TİKA tarafından gerçekleştirilen ıslah projesinin açılışını yaptı. Sel taşkınlarına kalıcı çözüm getirmek amacıyla 3 km uzunluğunda alan temizlenirken dere üzerindeki 11 köprü de TİKA tarafından yenilendi.

Sonraki Haber

TİKA Afganistan’da Mesleki Eğitime Desteğini Sürdürüyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan Mezarı Şerif’te Belh Vilayeti Sosyal İşler Müdürlüğüyle ortaklaşa uygulanan kadınlara yönelik Türkçe ve meslek edindirme kursları devam ediyor. TİKA ve Belh Vilayeti Sosyal İşler Müdürlüğüyle ortaklaşa...