Haberler

21 Aralık 2017

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Makedonya'da

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Makedonya'da, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) ve Türkiye Belediyeler Birliğinin işbirliği ile Gostivar Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Onarım ve Donanım Projesi'nin açılış törenine katıldı.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Makedonya Cumhuriyeti Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Adnan Kahil ile birlikte Makedonya’da TİKA ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde yenilenen Gostivar Mustafa Kemal Atatürk Okulu’nun açılışını yaptı. Açılışa Gostivar Belediye Başkanı Arben Taravari, TİKA Başkanı Serdar Çam, Mustafa Kemal Atatürk Okulu Müdürü Oktay Nuredi ve birçok davetli katıldı.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu “Medeniyet tasavvurumuza yavrularımızın da ortak olmasını, ilmiyle, azmiyle ve inancıyla her alanda kendini ortaya koymalarını arzu ediyorsak, eğitim konusunu temel öncelikli olarak ele almalıyız. Gostivar’da 1.100 öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti veren Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu daha ferah, daha nitelikli eğitime yakışır şartlara kavuşmuş oldu. Yavrularımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Medeniyet coğrafyamız olan bu topraklarda ilmi ayağa kaldırmazsanız, başkalarının milletlerimize kader çizmeye giriştiğini gözlemleriz.” dedi.

Makedonya Cumhuriyeti Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Adnan Kahil 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramında böyle bir projenin açılmasının çok anlamlı olduğunu söyleyerek emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Gostivar Belediye Başkanı Arben Taravari ve Mustafa Kemal Atatürk Okulu Müdürü Oktay Nuredi TİKA ve Türkiye Belediyeler Birliği’ne teşekkür ederek okuldaki Türk, Arnavut ve Makedon öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim alacaklarını söyledi.

TİKA Başkanı Serdar Çam 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramını kutladıktan sonra Makedonya genelinde ve Gostivar’da halkın, 15 Temmuz hain darbe girişiminde Türkiye’nin yanında olmak için sokaklarda olduğunu ifade etti.

Batı Makedonya’da Türk dilinde eğitim veren, 1100 öğrencisi bulunan Gostivar Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Makedonya’nın resmi dilleri olan Arnavutça ve Makedonca dillerinde eğitim veriyor.

Sonraki Haber

Pakistan’da Mesleki Eğitimini Tamamlayan Kursiyerler Sertifikalarını Aldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Pencap Hükümeti Teknik ve Mesleki Eğitim İdaresi (TEVTA) ve Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen “Pakistan Mesleki Teknik Eğitim Projesi” kapsamında düzenlenen Mesleki...