Haberler

29 Kasım 2012

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ TİKA Tiran Program Koordinasyon Ofisini Ziyaret Etti

Arnavutluk’un bağımsızlığının 100. yıldönümü vesilesiyle yapılacak kutlama etkinliklerine katılmak ve bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir Bozdağ ve beraberindeki heyet Arnavutluk Cumhuriyeti’ne gitti.

Heyet, TİKA Tirana Program Koordinasyon Ofisini ziyaret etti. TİKA Arnavutluk Koordinatörü Yahya Gülseven, Başbakan Yardımcısı ve beraberindeki heyete Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın ülkedeki faaliyetlerini anlatan bir sunum yaptı. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, sunum sırasında TİKA projeleri ile ilgili izlenimlerini aktardı.

Bozdağ, TİKA’nın Arnavutluk ve diğer Balkan ülkelerinde çok başarılı çalışmalar yaptığını, ülkedeki ecdat yadigarı eserler ayağa kaldırılırken öte yandan Arnavutluk’un ihtiyacı olan konularda onlarla işbirliği yapmak adına önemli projeler gerçekleştirildiğini belirtti. Ayrıca, Balkanlar’ın yanı sıra Orta Asya, Kafkasya, Afrika ve Ortadoğu’da ecdadımızın ayağının değdiği her yerde TİKA’nın çok başarılı projeler gerçekleştirdiğini, ecdat yadigarı eserlerin tespiti, onarımı ve aslına uygun bir şekilde kaybolmuş olsa bile yeniden yapılması konusunda ciddi çalışmalar yaptığını da vurguladı.

Heyet Tiran Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’ni de ziyaret etmesinin ardından, Arnavutluk’un bağımsızlığının 100. yıldönümü vesilesiyle Arnavutluk Devleti tarafından hazırlanan kutlama etkinliklerine katıldı.

Sonraki Haber

TİKA Projesi Öğrencilere Burs Kaynağı Oldu

Balkanlar’da yaşayan halklara yönelik ekonomik, sosyal ve kültürel projelerini sürdüren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın (TİKA), Sırbistan’daki Sancak Bölgesi’nde hayata geçirdiği yeni proje dikkat çekti. TİKA Sırbistan Program Koordinatörlüğü tarafından Sancak’taki çiftçilere destek için yürütülen...