Haberler

23 Ekim 2011

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Kazakistan'da

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı temsilen Türk Konseyi Zirvesi’ne katılmak ve çeşitli açılışları gerçekleştirmek üzere aralarında Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) Başkanı Dr. Serdar Çam’ın da bulunduğu bir heyet ile Kazakistan’a gitti.

Havaalanında Türkiye Astana büyükelçisi Lale Ülker ve büyükelçilik çalışanları tarafından karşılanan Bozdağ’ın programında, Kazakistan Almatı Vilayetine bağlı Talgar Bölgesinde TİKA tarafından inşa edilen Kazak-Türk Lisesi’nin açılışının olduğu bildirildi.

2005 yılında Başbakan Erdoğan’ın bir ziyaret sırasında yapılması için söz verdiği lise TİKA tarafından Almatı Vilayetine bağlı Talgar bölgesine 35 km uzaklıktaki bir araziye inşa edildi. 320 öğrenci kapasiteli lisede laboratuarlardan, sınıflara; yemekhaneden, çalışma salonlarına kadar her şey dünya standartları ve ihtiyaçlar göz önüne alınarak tasarlandı.

Diğer vilayetlerden öğrencilerin eğitim görebilmesine olanak tanımak amacı ile 280 kişilik öğrenci yurdu da lise ile aynı bahçeye inşa edildi.

TİKA tarafından geleceğe ışık tutan projelerden birisi olan Türk-Kazak Lisesi’nin açılışın ardından eğitim-öğretime başlaması planlanıyor.

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...