Haberler

14 Aralık 2011

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: "dar Gömleği Değiştirdik"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: "dar Gömleği Değiştirdik"

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın 2012 yılı bütçesi, 10 Aralık 2011 Cumartesi günü TBMM Genel Kurulunda görüşüldü. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada “Yurtdışında nereye gidilirse gidilsin TİKA’nın eserleri gelenleri ay yıldızlı Türk Bayrağı ile karşılıyor. Bu hem Türk dünyası hem de akraba toplulukları için atılmış önemli bir adımdır.” dedi.

TİKA’nın yeniden yapılandırılmasının bir zaruret olduğunu dile getiren Bozdağ, ’’ 1992’de biçilen gömlek dar geliyordu. Onun için dar gömleği değiştirdik ve elbiseyi koyduk. O da TİKA’ya oldukça yakışıyor. Türkiye bugün bölge değil dünya devletidir.’’ diyerek açıklamada bulundu.

Dünyanın her yerinde TİKA’nın Program Koordinasyon Ofisleri olmasına özen gösterdiklerini belirten Bozdağ, 1992 yılından 2003 yılına kadar 12 olan ofis sayısının son sekiz yıllık süreçte 28’e çıktığını dile getirdi.  2003’e kadar TİKA’nın 2506 proje gerçekleştirdiğini, o günden bu yana 9 senede ise gerçekleştirilen projelerin 10 bini aştığını bildirdi.

Bozdağ, konuşmasını ’’Bir Okulu düşünün, camını takacak gücü yok. Onlar için en önemli yatırım o camın takılmasıdır. TİKA, vakti geldi okulda cam oldu, onların sobasını ısıtmak için odun oldu, vakti geldi ilaç oldu, hastane oldu’’ cümleleri ile tamamladı.

Sonraki Haber

Expo 2011 Toplantısı Sona Erdi

Küresel Güney-Güney İşbirliği EXPO 2011 toplantısı 9 Aralık 2011 tarihinde sona erdi. Dünyada her gece 925 Milyondan fazla insanin yatağına aç olarak girdiği bir dönemde gıda temini konusunda alınacak önlemler Roma’da, TİKA yetkililerinin de aralarında...