Haberler

18 Eylül 2012

Başbakan Erdoğan Saraybosna'da TİKA'nın Faaliyetlerinin Toplu Açılışını Yaptı

Azerbaycan, Ukrayna ve Bosna Hersek’i kapsayan yurtdışı seyahatlerinin son durağı olan Bosna Hersek’te bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Saraybosna Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Dr. Zülküf Oruç ve ofis çalışanlarının organize ettiği törenle TİKA’nın Bosna Hersek’te gerçekleştirdiği bir dizi projenin toplu açılışını yaptı.
Bosna Hersek seyahati boyunca birçok tören, açılış ve temaslarda bulunan Başbakan Erdoğan, TİKA tarafından Bosna- Hersek’in dört farklı şehrinde gerçekleştirilen projelerin açılışını yaptı. Video konferans sistemiyle Travnik’te 330 öğrencinin eğitim gördüğü 307 yıllık Travnik Elçi İbrahim Paşa Medresesinin, Jajce- Vlasinje kentinde 1200 mülteciye hizmet verecek içme suyu projesinin, Tuzla’da yayın yapan Kanton Televizyonunun analog yayından dijital yayına geçiş alt yapısı projesinin açılışları ve Orman Genel Müdürlüğümüzle Başkanlığımızın işbirliğinde Una Sana Kantonu Orman idaresine ve Konjic Orman İdaresine hibe edilen araçların teslim törenleri Başbakan Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.
Saraybosna’da gerçekleştirilen törenin yapıldığı alana alkışlarla giren Başbakan Erdoğan Bosnalıların yoğun ilgisiyle karşılandı. Bosnalılara hitaben “Değerli Kardeşlerim” sözleriyle konuşmasına başlayan Başbakan Erdoğan, ilk olarak Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve “ Değerli mesai arkadaşım” şeklinde takdim ettiği TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’ı Bosna Hersek’te yaptıkları faaliyetlerden ötürü tebrik etti.
Geçtiğimiz ay Bosna Hersek’te meydana gelen büyük çaptaki orman yangınlarından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Başbakan Erdoğan’ın “ Türkiye olarak helikopterlerle yangın söndürme faaliyetlerine katıldık ve bundan sonra da Bosna Hersek’te TİKA ile sürekli siz kardeşlerimizin yanında olacağız. Sizleri seviyoruz” sözleri büyük alkış aldı.
Ayrıca Jajce- Vlasinje içme suyu projesinin önemine binaen ‘Bizim kültürümüzde su ve yol medeniyettir.’ sözleriyle yapılan projelerin önemine vurgu yaptı.
Konuşmasının sonunda “Benim sizden bir ricam var. Ne olur, bir olun, beraber olun, iri olun, diri olun, birlikte Bosna Hersek olun” sözleri tören alanını dolduran Bosnalılar tarafından sevinç ve coşkuyla karşılandı.
Konuşmasının ardından tören alanındaki Bosnalıların ilgisine kayıtsız kalmayan Başbakan Erdoğan’ın kalabalığın içine girip vatandaşlarla bir araya gelmesi büyük takdir topladı.

Sonraki Haber

Orta Asya ve Balkanlar'da Okullar TİKA'yla Açıldı

TİKA, ülkemizde yeni eğitim öğretim yılının başladığı bu günlerde dünyanın birçok ülkesinde yıkık, bakımsız ve sağlıksız koşullarda eğitim almak zorunda olan öğrencilere umut olacak projelere imza atıyor. Ülkemizde okulların açılmasına paralel olarak dünyanın birçok ülkesinde...