Haberler

11 Aralık 2014

Bangladeş'te Mustafa Kemal Atatürk Lisan Dershanesi'ne Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Bangladeş’in başkenti Dakka’da bulunan Mustafa Kemal Atatürk Lisan Dershanesi’nin donanımı gerçekleştirildi.

Bangladesh University of Professionals bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkçe eğitimin yanısıra Türk kültürünün de tanıtımında büyük rol oynayan Mustafa Kemal Atatürk Lisan Dershanesi’nin donanımı TİKA tarafından tamamlanarak, modern bir görünüm ve altyapıya kavuşması sağlandı.

Türkiye Cumhuriyeti Dakka Büyükelçisi Hüseyin Müftüoğlu’nun yanı sıra, Rektör, dekanlar ve pek çok akademisyenin katılımı ile gerçekleştirilen törende, iki ülke arasında eğitim alanındaki işbirliğinin son yıllarda oldukça arttığı vurgulandı. Konuşmacılar ayrıca, öğrenci değişimleri ve kardeş üniversite uygulamasının önemine değindi.

Yaklaşık iki bin öğrencinin eğitim gördüğü üniversite, askeri bir üniversite olarak kurulup, geçtiğimiz yıllarda Bangladeş Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine alınmıştı. Üniversite aynı zamanda, kendi öğrencileri haricinde, öğrenci değişimi programları aracılığıyla ya da çeşitli uzman değişimi programları ile eğitimini ülkemizde sürdürmek isteyen Bangladeşlilere Türkçe eğitim hizmeti sunuyor.

Sonraki Haber

Kazakistan'da Yaşlı ve Engelliler Tıbbi Sosyal Huzur Evi'ne Destek

  Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Kazakistan’da Yaşlı ve Engelliler Tıbbi-Sosyal Huzur Evi’ne malzeme desteğinde bulunuldu. Batı Kazakistan Vilayeti Oral şehrinde 1945 yılında faaliyete başlayan ve yetmiş yıllık bir tarihe sahip olan Huzurevi...