Haberler

22 Nisan 2013

Baltsi Çocuk Geçici Yerleştirme ve Rehabilitasyon Merkezi'nin Kısmi Tadilatı Gerçekleştirildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Moldova Cumhuriyeti’nde sağlık altyapısının geliştirilmesi kapsamında projelerine devam ediyor. Moldova’nın Balti şehrindeki Baltsi Çocuk Geçici Yerleştirme ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kısmi tadilatı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi.

Moldova’nın en kuzeyinde yer alan Moldova’nın ikinci büyük şehri olma özelliğini taşıyan 150 bin nüfuslu Balti şehrindeki “Baltsi Çocuk Geçici Yerleştirme ve Rehabilitasyon Merkezi’nin” izolatör bölümü ve tüm merdiven korkulukları TİKA tarafından yenilendi.Kısmi tadilatı gerçekleştirilen Baltsi Çocuk Geçici Yerleştirme ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışı Kişinev Büyükelçisi Mehmet Selim Kartal tarafından gerçekleştirilerek, merkez yöneticilerine teslim edildi.

Kurulduğundan bu yana kapsamlı bir tadilat görmeyen, 150 çocuk kapasiteli Baltsi Çocuk Geçici Yerleştirme ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 50 personel görev yapıyor. Şehirdeki tek rehabilitasyon merkezi olan Baltsi Çocuk Geçici Yerleştirme ve Rehabilitasyon Merkezi, civar köylerden gelen çocukların da tedavilerinin yapıldığı bölge merkezi olma özelliği taşıyor.

Proje kapsamında TİKA tarafından, merkezin 6 adet hasta odası, doktor odası, mutfak, çamaşır ve ütü odaları ile banyo ve tuvaletlerin tadilatı ile tüm merdiven korkulukları yenilenerek çocuk sağlığına uygun bir ortam sağlandı.

Ayrıca açılış programı kapsamında Baltsi Çocuk Geçici Yerleştirme ve Rehabilitasyon Merkezi Kişinev Büyükelçisi Kartal ve Türk işadamlarının katılımlarıyla ziyaret edildi. Ziyarette barınmakta olan yaklaşık 100 kimsesiz ve bakıma muhtaç çocuğa ayakkabı, eşofman ve tişörtten oluşan hediyeleri verildi.

Baltsi Çocuk Geçici Yerleştirme ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Tadilatı Projesi 1994 yılından bu yana Moldova’da faaliyetlerini sürdüren TİKA tarafından, Balti’de gerçekleştirilen ilk proje olma özelliğini taşıyor.

Sonraki Haber

Gökoğuz Radyo ve Televizyon Kurumu TİKA Tarafından Modernize Edildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, “Moldova Gökoğuz Radyo ve Televizyonunun Yayın Ağının Genişletilmesi Projesi” kapsamında kurulan, Gökoğuz Radyo Televizyonu Kurumu modernize edildi. 14 Kasım 2006 tarihinde Gökoğuz Özerk Bölgesi Bakanlık Komitesi ve Halk...