Haberler

02 Ocak 2012

Balkanlarda Türk Dış Politikasının Değişen Yüzü ve TİKA

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Balkanlarda restorasyon’dan eğitime, sağlıktan ekonomiye kadar uzanan pek çok işbirliği projesine imza atarken; faaliyette bulunulan ülkelerde Türkiye’nin ve TİKA’nın çalışmalarına olan ilgili her geçen gün artıyor.

28 Aralık 2011 günü saat 11:00’da Bosna-Hersek Cumhuriyeti’nin başkenti Saraybosna’da bulunan Uluslararası Burch Üniversitesinde (Internatıonal Burch University) akademik yönetiminin daveti üzerine “Balkanlar, Türk Dış Politikasının Değişen Yüzü ve TİKA” konulu bir konferans verildi. Balkanlar’da, Türkiye’nin sahio olduğu dış politika vizyonunu ve TİKA’nın bu süreçteki yerini konu alan konferansta; Türkiye’nin kalkınma yardımlarından, kurumumuzun Balkanlar’da tamamlandığı restorasyon, eğitim, sağlık ve güvenlik projelerine kadar pek çok konu gündeme geldi.

Bosnalı öğrencilere TİKA’nın anlatılmasını hedefleyen programda; TİKA’nın çalışma prensipleri, faaliyet alanları ve vizyonun anlatıldı. Çok sayıda öğrencinin katıldığı konferansta TİKA’ya gösterilen ilgi büyüktü.

Sonraki Haber

TİKA Arnavutluk'ta Bir “İlk” Gerçekleştirdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından kurulan ve Arnavutluk Cumhuriyeti’nde alanında ilk olma özelliğini taşıyan Arnavutluk Sporcu Sağlığı ve Performansı Değerlendirme Merkezi 13 Aralık 2011 tarihinde düzenlenen bir törenle hizmete açııldı. Törene Tiran Büyükelçisi Hasan S....