Haberler

01 Mart 2012

Aziz Kiril Üniversitesi Filoloji Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü TİKA Tarafından Yenilendi

Makedonya’nın başkenti Üsküp’te bulunan ve ülkenin önemli üniversitelerinden biri olan Aziz Kiril Üniversitesi Filoloji Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 1976 yılında eğitim vermeye başladı. Bölüm, Türkçe eğitim veren okullarda, Türkçe yayın yapan radyo, televizyon ve gazetelerde ve birçok devlet kuruluşları ile özel sektörde görev yapan nitelikli elemanlar yetiştirmesi açısından önem taşıyor.

Yaklaşık 300 öğrencinin eğitim gördüğü bölüm, 1976 yılından bu yana sadece 1 derslik ve kütüphane ile hizmet veriyordu. Artan öğrenci talebi karşısında mekânsal şartlar yetersiz kalıyordu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Aziz Kiril Üniversitesi Filoloji Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ek inşaat ve donanım projesi tamamlandı.

Filoloji Fakültesi çatısının bir bölümü açıldı ve gerekli çalışmalar yapılarak ek bir kat inşa edildi. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü kullanımında olacak söz konusu kat; 2 yeni büyük derslik, 1 bölüm başkanı odası ile toplam dört öğretim görevlisi odasından oluşacak şekilde tasarlandı. Ayrıca, eğitimin kesintisiz devam etmesini sağlamak amacıyla gerekli donanımın tamamı sağlandı. Daha önce kullanılan dersliğin ve kütüphanenin revizesi yapıldı.

Türk Dilinin yaygınlaştırılması amacıyla gerçekleştirilen ek inşaat ve donanım çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Aziz Kiril Üniversitesi Filoloji Fakültesi Dekanlığı yetkililerine 22 Şubat 2012 tarihinde teslim edildi.

Sonraki Haber

TİKA'dan Arnavutluk'ta Çölleşme ve Erozyon ile Mücadeleye Destek

Orman Yangınları İle Mücadele Eğitim Programları Topraklarının %30’u çölleşme ve erozyon tehdidi altında bulunan Arnavutluk Cumhuriyeti’nde 2011 yılının yaz aylarında Berat, Gjirokastra ve İşkodra kentlerinde meydana gelen orman yangınları ülke ekonomisine ve tabiatına zararlar verdi....