Haberler

07 Mayıs 2013

Azerbaycanlı Çocukların Uluslararası Gülen Çocuk Şenliğine Katılımına TİKA'dan Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin İstanbul’da düzenlediği ve yaklaşık 200 çocuğun katıldığı Uluslararası Gülen Çocuk Şenliğine Azerbaycan Çocuk Fonu’na kayıtlı 8 çocuk ve gencin katılımını sağladı.

TİKA tarafından, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğince 26-30 Nisan 2013 tarihleri arasında İstanbul’da organize edilen, Türkiye, Azerbaycan, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Gürcistan ve Bosna-Hersek’ten yaklaşık 200 çocuğun katıldığı Uluslararası Gülen Çocuk Şenliğine, Azerbaycan Çocuk Fonu’na kayıtlı 8 çocuk ve gencin katılımı sağlandı.

Engelli çocuklara eşit yaşam haklarının sağlanması mesajının kamuoyuna duyurulmasını ve İstanbul’un tarih ve kültürünü, konukseverliğini misafir çocuklara tanıtılmasını amaçlayan şenlik çerçevesinde, çocuklar ülkelerinin geleneksel müzik ve dans gösterisini sergilediler.

Bu yıl yedincisi gerçekleştirilen Uluslararası Gülen Çocuk Şenliğine Azerbaycan Çocuk Fonu’na kayıtlı 8 çocuk ile onlara refakat eden 3 ebeveyn ve 1 Azerbaycan Çocuk Fonu temsilcisinin katılımı TİKA’nın katkılarıyla sağlandı.

Sonraki Haber

TİKA'dan Kimsesiz Çocuklar Yatılı Okulu'na Malzeme ve Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Kazakistan’ın Almatı şehrinde bulunan 8 nolu Kimsesiz Çocuklar Yatılı Okulu’na malzeme ve ekipman desteğinde bulunuldu. Kazakistan’da eğitim alanında yaptığı faaliyetlerle Türkiye’nin tecrübesini paylaşan TİKA, bir yandan da ihtiyaç...