Haberler

25 Temmuz 2012

Azerbaycan'da Yaptığı Çalışmalar TİKA'nın Asli Görevi, Türkiye'nin Gurur Kaynağıdır

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve beraberindeki heyet 11-13 Temmuz 2012 tarihleri arasında Bakü’de düzenlenen, Türkiye-Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ortak Daimi Komisyonu 7. Toplantısına katılmak üzere Azerbaycan Cumhuriyeti’ne gitti. Toplantı doğrultusunda Bakan Faruk Çelik’in ve Azerbaycan Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Fizuli Alekberov’un katılımları ile Türkiye ve Azerbaycan arasındaki çalışma hayatı ilişkilerini düzenleyen “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Alanında İşbirliğinin Geliştirilmesi” protokolü imzalandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanından TİKA’ya Ziyaret

Faruk Çelik ve beraberindeki heyet daha sonra Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. Bakan Çelik, Azerbaycan Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşme sırasında çalışma hayatıyla ilgili sorunları kendisine aktardığını ifade etti. Çelik, iki ülke vatandaşlarının çalışma hayatındaki problemlerin çözülmesi için üst düzey bir komisyon kurulmasının önemli olduğunu Cumhurbaşkanı Aliyev’e iletti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve beraberindeki heyet Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Azerbaycan Program Koordinasyon Ofisini ziyaret etti.  Faruk Çelik, sunum sonrasında “Ülkenin potansiyelini ortaya çıkartmak için TİKA teknik yardım çalışmaları doğrultusunda farklı sektörlerde faaliyet gösteriyor. Uzman eğitimlerinden sağlığa, tarımdan eğitime bir çok konuda alt yapı çalışmaları yapıyor. Tamamlanan projeler TİKA’nın asli görevi, ülkemizin ise gurur kaynağıdır.” dedi.

Sonraki Haber

Tarımsal Kalkınma Projelerinin Yeni Durağı: Kosova

Dünya nüfusunun hızla artması ve doğal kaynakların tükenmesi insanları var olan kaynakları etkin ve verimli bir biçimde kullanmaya yöneltiyor. Ülkeler jeopolitik konumları doğrultusunda yeni kaynak arayışına giderken; ekilebilir alana sahip farklı gelişmişlik düzeyindeki tüm ülkeler...