Haberler

23 Şubat 2012

Azerbaycan'da Faaliyet Gösteren Türk İşadamlarına Yönelik “Kalite Yönetimi Sistemi Eğitim Semineri Ts-En-İso 9001:2008” Düzenlendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türk dilinin konuşulduğu ülkelerle, ülkemizin kalkınma deneyimini paylaşmaya devam ediyor. Bu doğrultuda sosyal ve ekonomik altyapıların, üretim sektörlerinin geliştirilmesi; kültürel işbirliğinin sağlanması için projeler üretiyor. Bu doğrultuda 2011 yılında 170’in üzerinde eğitim programı gerçekleştirildi. Türkiye’de ve Azerbaycan’da turizm sektörünün alt yapısının geliştirilmesi için kurslar düzenlendi. Konferans ve seminerlere 150’nin üzerinde uzman davet edildi. Ülkede özel sektörün gelişmesi için projeler geliştirildi.

26-30 Ocak 2012 tarihleri arasında TİKA tarafından Bakü’de, Türk İşadamlarının Azerbaycan’a yatırım yapmalarını sağlamak, faaliyetlerine yardımcı olmak, üyeler arasında dayanışma ve işbirliğini sağlamak ve iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğine katkıda bulunmak amacıyla 1994 yılından bu yana Azerbaycan’da faaliyet gösteren Azerbaycan Türk Sanayici ve İşadamları Birliği Beynelhalk Cemiyeti (TÜSİAB) bünyesinde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerin çalışanları ve yöneticilerine yönelik “Kalite Yönetimi Sistemi Eğitim Semineri TS-EN-İSO 9001:2008” programı düzenlendi.

TİKA ile TÜSİAB işbirliğinde ve TSE’den bir eğitim uzmanının eğitici olarak görevlendirilmesi suretiyle gerçekleştirilen eğitim seminerinde, TÜSİAB’a üye 15 şirketten 30 katılımcının eğitim alması sağlandı. Beş gün devam eden eğitim seminerleri sonucunda 30 Ocak 2012 tarihinde sertifika töreni düzenlendi. Törende katılımcılara sertifikaları verilirken, TÜSİAB Genel Sekreteri Yasim Görel ve TİKA Bakü Program Koordinatör Yardımcısı Hacı Bayram Bolat, TSE Azerbaycan Temsilcisi Hasan Demirtaş konuşma yaptı.

TÜSİAB Genel Sekreteri Yasin Göral, gerçekleştirilen eğitim semineri kapsamında destekleri dolayısıyla TİKA’ya teşekkür etti. “Eminim ki katılımcı arkadaşlar eğitim seminerinden sonra hayatlarına yeni bir ivme katacak. TÜSİAB olarak görevimiz üyelerimizin gelişen dünya şartlarında, yükselen kalite anlayışında hak ettiği yeri almasını sağlamaktır. Bu vesile ile eğitimini başarıyla tamamlayan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

TİKA Bakü Program Koordinatör Yardımcısı Hacı Bayram BOLAT ise katılımcıları almış oldukları eğitim dolayısıyla tebrik etti, eğitim programında edindikleri bilgi ve tecrübenin iş yaşamlarında faydalı olması temennisinde bulundu.
TSE Azerbaycan Temsilcisi Hasan DEMİRTAŞ ise, TİKA ve TÜSİAB`a teşekkür ederek, düzenlenmiş olan eğitimin şirketlere tek başlarına talep etmeleri durumunda ciddi maliyetler getiren bir program olduğunu belirterek, “Bu imkanı Azerbaycan’da TÜSİAB bünyesinde bulanan şirketlerimize ücretsiz olarak sunan ve kalite adına yaptıkları bu hizmetten dolayı TİKA`ya teşekkür ediyorum” dedi.

Program sonunda TÜSİAB tarafından, projeye katkılarından dolayı TİKA adına Bakü Program Koordinasyon Ofisi yetkililerine teşekkür plaketi verildi.

Sonraki Haber

Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi 2011 Yılı Değerlendirmesi

Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün işbirliğinde 2007-2008 yıllarında pilot ülke olarak seçilen Arnavutluk’ta ve Kırgızistan’da başlatıldı. Projeye 2008-2009 yıllarında Kazakistan, Türkmenistan ve Moğolistan, 2010...