Haberler

19 Eylül 2017

Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Kliniği Cihaz ve Ekipmanları TİKA Tarafından Yenilendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Azerbaycan’ın ikinci en büyük kenti olan Gence’de faaliyet gösteren Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi bünyesinde bulunan hayvan kliniğinin ekipman ve cihazları yenilendi.

TİKA Azerbaycan’da eğitim alanında gerçekleştirdiği faaliyetlere bir yenisi daha eklendi.  Azerbaycan’ın ikinci en büyük kenti olan Gence’de faaliyet gösteren Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi bünyesinde bulunan hayvan kliniğinin ekipman ve cihazları TİKA tarafından yenilendi. Azerbaycan Cumhuriyeti Tarım Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren tarım ve hayvancılık alanında uzmanlaşmış yükseköğretim kurumu olan Üniversite’de, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde klinik için temin edilen cihaz ve ekipmanlar kurulumları yapılarak okula teslim edildi. TİKA tarafından temin edilen 29 kalem cihaz ve ekipman, Fakülte bünyesinde kayıt, ultrason muayene, röntgen ve ameliyat odalarından oluşan hayvan kliniğinde hizmete hazır hale getirildi.

Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi’nde Azerbaycan Cumhuriyeti Tarım Bakanı Haydar Asadov, Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, yabancı ülke misyon temsilcileri, uluslararası kuruluş yöneticileri, medya temsilcileri, üniversite öğretim görevlileri ve öğrencilerin katılımıyla düzenlen 2017-2018 eğitim-öğretim yılı açılış töreninin ardından, TİKA tarafından yeniden kurulan hayvan kliniğinin resmi açılışı gerçekleştirildi.

Hayvan kliniğinin açılış töreninde,  Azerbaycan Cumhuriyeti Tarım Bakanı ve Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi başta olmak üzere yerli ve yabancı misafirler tarafından ziyaret edildi. Açılış programına katılan misafirlere TİKA tarafından klinikte yapılan yenileme çalışmaları ile ilgili bilgi verildi. Klinikte görev yapan öğretim görevlileri tarafından TİKA tarafından temin edilen cihaz ve ekipman ile hayvanların muayene ve tedavisi ile ilgili pratik uygulamalar yapıldı.

TİKA tarafından Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi eğitim-öğretim alt yapısının desteklenmesi amacıyla yenilenen Hayvan Kliniği, fakültede yürütülen uygulamalı eğitim faaliyetlerinin kalitesinin artırılması ve veterinerlik eğitimi alan öğrencilerin pratik bilgi ve deneyimlerinin geliştirilmesine katkı sağlamanın yanı sıra, Gence ve çevresinde tedaviye ihtiyaç duyan hayvanlara da hizmet gösterecek.

Sonraki Haber

Sudan’da Sinnar Eyaleti Halkı Nil Nehri’nin Arıtılmış Suyunu Kullanmaya Başladı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından gerçekleştirilen projeyle Sudan’da Sinnar Eyaleti halkı Nil Nehri’nin arıtılmış suyunu kullanmaya başladı. Afrika’nın pek çok ülkesinde değişik su projeleri gerçekleştiren TİKA,  Sudan’ın Sinnar Eyaleti El İncifav Bölgesinde...