Haberler

07 Eylül 2015

Azerbaycan’da Arıcılık Projeleri Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından “Azerbaycan’da Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi” dördüncü aşaması ile devam ediyor. Proje kapsamında arı kovanı ve arıcılık malzemeleri dağıtılmasının yanında eğitim programları düzenlendi.

Azerbaycan’da arıcılığın geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına yönelik Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından hayata geçirilen  “Azerbaycan’da Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi” dördüncü aşaması ile devam ediyor.  2015 yılında Azerbaycan’ın güney bölgeleri başta olmak üzere uygulanan proje çerçevesinde 1.000 adet arı kovanı dağıtılarak 100 aileye arıcılık işletmelerinin kurulması çalışmaları sürdürülüyor. Proje çerçevesinde, Güney Bölgelerinde 75 aieleye, Şamahı Bölgesi’nde ise 11 engelli kişiye arı kovanı ve malzeme yardımı yapıldı. Projenin devamında, Şeki ve Şemkir Bölgelerinde 14 göçmen aileye destek olunması amacıyla, eğitim verilecek, arı kovanı ve malzeme yardımı yapılacak.

Proje kapsamında, Ağustos ayı içerisinde Azerbaycan’ın güneyinde İran sınırındaki illerinde yaşayan 80 arıcı adayı için iki ayrı eğitim programı düzenlendi. Eğitimlere katılan ve başarılı olan arıcı adaylarından 75 kişiye arı kovanları ve arı malzemeleri verilmeye başlandı. İlk olarak Astara Bölgesi’nde düzenlenen dağıtım töreninde Lenkeran, Masallı, Yardımlı, Şirvan, Salyan, Celilabad, Lerik ve Astara illerinden 75 kişiye 750 kovan ve arıcılık malzemeleri dağıtıldı. Düzenlenen törene TİKA Bakü Program Koordinatörlüğü ve Azerbaycan Arıcılar Birliği yetkilileri, bölge arıcı birlik başkanları ve eğitime katılarak kovan ve malzeme almaya hak kazanmış arıcılar katıldı. Arı kovanı ve malzemelerine kavuşan arıcılar, sağlanan destek dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti’ne ve TİKA’ya teşekkürlerini bildirdiler.

Proje kapsamında, 29 Ağustos 2015 tarihinde ise, Şamahı ilinde yaşayan engelli ve sağlık imkanları sınırlı 11 şahıs için “Arıcılık” alanında mesleki eğitim programı gerçekleştirildi ve 1. aşama teorik eğitim programını tamamlayanlara 10'ar adet arı kovanı, arı kolonileri ve arıcılık malzemeleri verildi. TİKA Bakü Program Koordinatörlüğü,  Azerbaycan Cumhuriyeti Çalışma ve Nüfusun Sosyal Güvenliği Bakanlığı ve Azerbaycan Arıcılar Birliği yetkililerinin katılımı ile baş tutan sertifika ve dağıtım töreninde engelli vatandaşlar TİKA’ya teşekkürlerini bildirdiler.

Sonraki Haber

Maldivler Makunudhoo İlköğretim Okulu ve Lisesi’ne Laboratuvar Yapımı ve Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Güney Asya’da eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Maldiv Cumhuriyeti, Makunudhoo Adası’nda bulunan Makunudhoo İlköğretim Okulu’nun ve Makunudhoo Lisesi’nin ihtiyaç duyduğu laboratuvar binasının inşası için çalışmalara başlandı. Hint Okyanusu’nda 1.200 adadan...