Haberler

15 Kasım 2014

Arnavutluk'ta Diyabetik Çocuklar ve Gençler Derneği'ne Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Arnavutluk’ta Diyabetik Çocuklar ve Gençler Derneği tarafından düzenlenen Dünya Diyabet Günü etkinliğine destek verildi.

Toplum sağlığına verilen önem doğrultusundaki hassasiyetini devam ettiren TİKA, Arnavutluk’ta şeker hastalığı olan çocuklar ve gençlere destek sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulan Diyabetik Çocuklar ve Gençler Derneği tarafından düzenlenen Dünya Diyabet Günü etkinliğine destek verdi. Etkinlik kapsamında diyabetik gıdalardan oluşan çantalar ile şeker ölçüm cihazları ve striplerinin dağıtımı gerçekleştirildi.

Halkın büyük ilgi göstermiş olduğu etkinliğe, Türkiye Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, TİKA Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin, Fondacioni Ballkani Perendima Per Zhvillimin Stratejik (Stratejik Kalkınma İçin Batı Balkan Vakfı) Başkanı İlir Dizdari, Tiran Hastanesi Çocuk Diyabeti Uzmanı Prof. Dr. Petrit Hoxhaj ve Shoqata e Femijeve dhe te Rinjve Diabetike (Diyabetik Çocuklar ve Gençler Derneği Dernek) Başkanı Asim Toro katıldı.

TİKA Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Çetin, konuşmasında, söz konusu projenin 2014 yılı içerisinde Arnavutluk’ta gereçekleştirilen 9. Sağlık Projesi olduğunu, toplumsal sorumluluk gereği gerçekleştirilen projelere TİKA’nın her zaman katkıda bulunacağını ifade etti.

TİKA tarafından gerçekleştirilen projeyle diyabet konusunda toplumsal bilincin oluşumuna katkıda bulunuldu. Ayrıca hasta yakınlarına, çocuklara ve gençlere moral desteği verildi.

Sonraki Haber

Kazakistan'da Türk Dünyasının Ortak Şahsiyetleri Anıldı

Kazakistan’da, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla Barış ve Uyum Sarayı’nda düzenlenen etkinlikte Türk Dünyasının ortak şahsiyetleri anıldı. Uluslararası Türk Akademisi Başkanı Darhan Kıdırali başkanlığında Barış ve Uyum Sarayı’nda düzenlenen etkinlikte Türk Dünyasının ortak...