Haberler

11 Kasım 2014

Arnavutluk'ta Aşure Etkinliğine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın destekleriyle, Arnavutluk Bektaşi Merkezi tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla Tiran’da Aşure Etkinliği düzenlendi.

Arnavutluk’ta yüzyıllardır devam eden ve adeta bayram günü gibi algılanan aşure geleneğinin geleceğe ulaştırılması kapsamında Arnavutluk Bektaşi Merkezi tarafından TİKA’nın destekleriyle Aşure etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Arnavutluk Devlet Erkanı ve Tiran’da görevli bulunan diplomatik misyon üyeleri, Türkiye Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, TİKA Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin ve birçok vatandaş katıldı.

Yürekler arasındaki birlik ve beraberliği devam ettirmek için önem arz eden söz konusu etkinlikte, Arnavutluk Bektaşi Merkezinin ev sahipliğinde Tiran Bektaşi Merkezi’nde hazırlanan misafirlere ikram edildi.

Sonraki Haber

Kırgızistan Maliye Bakanlığı'nın Bilişim Altyapısının Güçlendirilmesine Destek

  Kırgızistan Maliye Bakanlığı’nın Bilişim Altyapısının Güçlendirilmesi kapsamında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Maliye Bakanlığı işbirliğinde Bişkek’te bir ihtiyaç analiz çalışması düzenlendi. TİKA, Kırgızistan’a yönelik gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu...