Haberler

21 Ekim 2013

Arnavutluk'ta 1. Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı Organizasyonuna Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla Arnavutluk’un Elbasan şehrinde Elbasan Müftülüğü ve Elbasan Belediyesi tarafından organize edilen 1. Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

TİKA’nın katkılarıyla Elbasan Müftülüğü ve Elbasan Belediyesi tarafından düzenlenen fuarda Arnavutluk ve diğer Balkan ülkelerindeki firmalar tarafından üretilen helal sertifikalı ürünler sergilendi. Kurban Bayramı süresince açık olan fuar, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. 1. Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı’nın açılışına, Elbasan Belediye Başkanı Qazim Sejdini, Elbasan Müftüsü Agim Duka, TİKA yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fuarın açılışında konuşan Elbasan Müftüsü Duka, Arnavutların din alanında özgürlüğüne 90’lı yıllarda kavuşmasından itibaren İslam dünyasındaki gelişmeleri takip ettiklerini belirtti. Özellikle de son dönemde Müslümanlar arasında önemi artan helal standartlarda gıda tüketimine özen gösterildiğini ifade eden Elbasan Müftüsü Duka, Arnavut Müslümanların helal ve sağlıklı ürünlere ulaşımını kolaylaştırmak, bu alanda üretim yapan firmaları bir araya getirmek amacıyla böyle bir fuar organize ettiklerini kaydetti. Elbasan Müftüsü Duka, fuar organizasyonuna desteğinden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

Elbasan Belediye Başkanı Sejdini ise, 1. Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı’nın Elbasan şehrinde düzenlemesinden dolayı onur duyduklarını söyledi. Belediye olarak helal gıda standartlarının yaygınlaştırılmasında üzerlerine düşen görevi yapacaklarını belirten Elbasan Belediye Başkanı Sejdini, TİKA’nın Elbasan şehri başta olmak üzere Arnavutluk’ta gerçekleştirdiği projelerle Arnavut halkının yanında olduğunu ifade etti.

Arnavutlar tarafından büyük bir beğeniyle karşılanan ve TİKA tarafından desteklenen fuar organizasyonuyla, halkın bilinçli bir tüketici olmasının sağlanması yanında, Kurban bayramının düzenlenen konser programları ve çocuklar için kurulan lunapark ile şenlik havasında kutlanmasına vesile kılınarak toplumsal birlik ve beraberliğe katkı sağlanması amaçlandı.

Sonraki Haber

Gana Türkiye Eğitim Gönüllüleri Derneği Yetimhanesine Malzeme Desteği

Gana’da ilk ve ortaöğretim çağındaki öğrencilere hizmet veren Gana Türkiye Eğitim Gönüllüleri Derneği Yetimhanesinin fiziki imkânlarının iyileştirilmesi kapsamında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından anılan yetimhaneye malzeme desteğinde bulunuldu. Gana-Türkiye Eğitim Gönüllüleri Derneği yetimhanesinin...