Haberler

11 Haziran 2012

Arnavutluk'a Hasta Güveliğini Sağlayan Sterilizasyon Odası

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Arnavutluk Cumhuriyeti’nin başkenti Tirana’da bulunan 150 yataklı Koço Glozheni Obstetrik-Jinekoloji Üniversite Hastanesine sterilizasyon odası kuruldu.

Tirana’nın merkezinde bulunan hastanede, uluslararası standartlara uygun olarak üretilen otoklav cihazı bulunuyor. Hastane laboratuarında ve ameliyatlarda kullanılan teknik donanımın sterilize edilmesi planlanıyor. 675 litre kapasiteli otoklav cihazı, zararlı mikroorganizmaları 15-20 dakika gibi kısa bir süre içerisinde yok ediyor.

Proje ile sterilizasyon ve dezenfeksiyon konusunda yeterli sterilizasyon uygulamaları yapılamayan Tirana Koço Glozheni Obstetrik-Jinekoloji Üniversite Hastanesinde kurulan sterilizasyon odası ile tedavi kalitesi arttırıldı ve hijyenik açıdan hasta güvenliği sağlandı. TİKA tarafından gerçekleştirilen bu projede sterilizasyon odasının kurulmasının yanı sıra cihazı kullanacak uzmanlara gerekli eğitimler verildi.

Sterilizasyon odasının faaliyete geçtiği günden bu yana hastanede sağlık hizmetleri daha hızlı ve daha güvenli ve uluslararası standartlarda veriliyor. TİKA, Arnavutluk’ta gerçekleştirdiği proje ve faaliyetlerle dostluğu ve kardeşliği geliştirecek köprüler kurmaya devam ediyor.

Sonraki Haber

TİKA Projeleri Sırbistan'da Doğu ile Batı Arasındaki Kapıları Aralıyor

Niş Üniversitesi Sırbistan’ın üçüncü büyük şehri Niş’de bulunuyor. Üniversite ülkenin ilk üç üniversitesi arasında yer alıyor. Toplam 13 fakültede yaklaşık 28.000 öğrenci öğrenim görünüyor. Niş’in, ülkenin sanayi merkezlerinden biri olması üniversiteye değer katıyor. 1960 yılından...