Haberler

20 Haziran 2018

Arnavutluk Kukes Şehrine Sağlık Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Arnavutluk’un Kukes şehrinde bulunan Sosyal Hizmetler’in ana binası içerisinde yer alan Otizm Merkezi’ne donanım desteği sağlandı.

Arnavutluk’ta sivil altyapıların geliştirilmesine yönelik olarak TİKA, Arnavutluk Çocuklar Vakfı Başkanı eski Arnavutluk Başbakanı Sali Berisha’nın eşi Liri Berisha’nın Kukes şehrinde kurmuş olduğu Otizm Merkezi’ne donanım desteği verdi. Bu kapsamda otizmli çocukların tedavi göreceği Merkeze ihtiyaç duydukları mutfak malzemeleri, mobilyalar, eğitim materyalleri ve elektronik cihazlar temin edilerek, oyun parkı inşa edildi.

Açılış töreninde konuşan Kukes Belediye Başkanı Bashkim Shehu yaptığı yardımlardan dolayı Türkiye’ye teşekkür ederek, Merkez’de sadece otizmli çocukların değil farklı sorunlara sahip olan çocuklara da hizmet sunulacağını belirterek, TİKA’nın vermiş olduğu desteğin Kukes’li annelerin hiç bir zaman unutmayacağını ifade etti.

Arnavutluk Çocuklar Vakfı Başkanı Liri Berisha’da Arnavutluk Çocuklar Vakfı’nın 1996 yılında kurulduğunu, bir çok misyonu üstlendiğini, 2008 yılından itibaren otizm hastalığına odaklanıldığını, ülke genelinde bir çok merkezin kurulmasının hedeflenildiği belirterek, Kukes’te TİKA’nın katkılarıyla bu hedeflerden birine ulaşıldığını, aynı zamanda Kosova, Makedonya ve Kardağ halklarınada hizmet verileceğini ifade etti.

TİKA’nın katkılarıyla Kukes şehrine kazandırılan merkez, bölgede yaşayan engelli çocukların gelişmesine, bağımsız yaşabilmelerine, davranış problemlerinin azaltılarak gereksinimleri olan becerileri kazanabilmelerine katkı sağlayacak.  

Sonraki Haber

TİKA’dan Somali Üniversitesine Bilgisayar Laboratuvarı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA),  Somali’de eğitim sektörünü desteklemeye devam ediyor. Somali’nin en büyük üniversitelerinden biri olan Somali Üniversitesine TİKA tarafından 51 kişilik bir bilgisayar laboratuvarı kuruldu. 8 fakültesi bulunan Somali Üniversitesi’nde yaklaşık...