Haberler

15 Aralık 2011

Arnavutluk İşkodra Sheh Shamia Lisesi'ne Malzeme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 1991 yılında kurulan ve genel idaresi İstanbul Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından üstlenilmiş olan İşkodra Sheh Shamia Lisesi’nde eğitim gören kız öğrencilerin kaldığı yurt binasının ve içindeki eşyaların çıkan yangın sonucu tamamen yanması üzerine kurulan yeni kız öğrenci yurdunun donanım malzemeleri temin edilerek, okul yetkililere teslim edildi.

Arnavutluk’un kuzeyindeki en büyük şehir olan İşkodra’da bulunan lisede, yaklaşık 1000 öğrenci öğrenim görüyor. Müfredatının, ülkenin Eğitim ile Bilim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlendiği ve sahasında ülkenin en büyük eğitim kurumu olan İşkodra Sheh Shamia Lisesi, özel okul statüsünde olmasına rağmen öğrencilerine ücretsiz eğitim veriyor. Arnavutluk’un farklı şehirlerinden gelen öğrencilerin yanı sıra Kosova ve Karadağ’dan öğrencilerin de öğrenim gördüğü lisenin müfredatında Türkçe dersleri de yer alıyor.

İşkodra Sheh Shamia Lisesi Müdürü Kujtim Dervishi TİKA tarafından temin edilen malzemelerin teslimi dolayısıyla düzenlenen törende, bu proje ile yurtta kalan öğrencilerin uygun ve sağlıklı şartlarda barınma ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirterek, sağlanan destekten dolayı Türkiye’ye minnettar olduklarını ifade etti ve TİKA Tiran Program Koordinatörü Yahya Gülseven’e bir teşekkür plaketi verdi.

Sonraki Haber

Sudan İlaç ve Zehir Kurulu Kurumsal Kapasite Arttırım Programının 2.aşaması Tamamlandı

Gıda güvenliğinin ve tarımda kapasite artırımının gündemde olduğu bir dönemde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarımsal kalkınma programı doğrultusunda gerçekleştirdiği uzman eğitimlerine devam ediyor. Sudan’da kullanılan, ithal edilen ve üretilen tüm ilaç, aşı...