Haberler

23 Ekim 2012

Arnavutluk Başbakanı Sali Berisha: “TİKA Gerçek Bir Dost”

Arnavutluk’ta faaliyet göstermekte olan 25 yetimhanenin en büyüğü olan ve Arnavutluk’taki ilk yetimhanenin kurucusu olan Zyber Hallulli onuruna 1960 yılında Tiran’da açılmış olan Zyber Hallulli Yetimhanesi’ne Başkanlığımızca donanım ve ekipman desteği sağlandı.

Projenin kamuoyuna tanıtımı, 19/10/2012 tarihinde Arnavutluk Cumhuriyeti Başbakanı Sali Berisha ve Eşi Liri Berisha, Arnavutluk Cumhuriyeti Çalışma, Sosyal İşler ve Eşit Fırsatlar Bakanı Spiro Ksera, Arnavutluk Cumhuriyeti Turizm, Kültür, Gençlik ve Spor Bakanı Aldo Bumçi, TİKA Tiran Program Koordinatörlüğü temsilcileri, bakanlıkların üst düzey yetkilileri ile çok sayıda akademisyen ve medya mensubunun katılımıyla gerçekleştirilen törenle yapıldı.

Görsel ve yazılı medyada geniş yankı bulan projenin tanıtım töreninde bir konuşma yapan Arnavutluk Cumhuriyeti Başbakanı Sali Berisha projeden dolayı TİKA’ya minnettar olduklarını belirtti ve TİKA’nın Arnavutluk’ta yürüttüğü proje faaliyetlerle bir marka haline geldiğini ifade etti. Başbakan Berisha, gerçekleştirilen bu proje ile donanım ve ekipman ihtiyaçları karşılanan yetimhanenin modern ve sıcak bir aile yuvasına dönüştüğünü, TİKA’nın bu alandaki desteğinin önemli bir eksikliği giderdiğini ifade etti. Başbakan Berisha TİKA’nın Arnavutluk’ta yürüttüğü proje ve faaliyetleriyle iki ülke arasında mükemmel seviyede olan ilişkileri daha da güçlendirdiğini belirterek, projede emeği geçenlere teşekkürlerini sundu. Başbakan Berisha sözlerinin devamında Arnavutluk Cumhuriyeti kurumları ile TİKA arasındaki mevcut işbirliğinin devam etmesini arzu ettiklerini belirterek TİKA’nın Arnavutluk’un her zaman yanında olan gerçek bir dost olduğunu ifade etti.

Arnavutluk Başbakanı Sali Berisha’dan sonra söz alan TIKA Program Koordinatörü Yahya Gülseven, Arnavutluk’ta pek çok farklı sektöründe proje gerçekleştirdiklerini ancak çocuklara yönelik olarak gerçekleştirilen proje ve faaliyetlerin ayrı bir önem taşıdığını ifade ederek, TİKA’nın bundan sonra da Arnavutluk’ta ihtiyaç duyulan her sektörde projeler gerçekleştirmeye devam edeceğini belirtti.

Açılış töreninin ardından, yetimhane Müdürü Albana Dule, incelemelerde bulunan Arnavutluk Cumhuriyeti Başbakanı, Arnavutluk Cumhuriyeti Çalışma, Sosyal İşler ve Eşit Fırsatlar Bakanı, Arnavutluk Cumhuriyeti Turizm, Kültür, Gençlik ve Spor Bakanı ve diğer katılımcılara Başkanlığımız tarafından donatılan yetimhaneyi tanıttı.

Başkanlığımızca gerçekleştirilen bu proje, Başkent Tiran’ın merkezinde bulunan, Arnavutluk’un tüm şehirlerinden gelen çocuklara barınma hizmeti veren ve bugüne kadar uluslararası yardım kuruluşlarının desteğini alamamış olması nedeniyle sadece bağlı bulunduğu Bakanlığın imkanları nispetinde faaliyetlerini sürdüren yetimhanede kalan yetim çocukların en temel ihtiyaçları olan barınma ihtiyaçlarının daha sağlıklı şartlarda karşılanması ve yaşam standartlarının iyileştirilmesi açısından ayrı bir önem taşıyor.

“Zyber Hallulli” Yetimhanesi’nin açılış töreni Arnavutluk Resmi Televizyonu RTSH ve 10 özel televizyon kanalı tarafından takip edilmesi yanında, 20 Ekim 2012 tarihinde ülke genelinde yayın yapan pek çok gazetede yer aldı.

Sonraki Haber

TİKA'dan Kenya'da Eğitime Katkı Sağlayacak Proje

Kenya’da farklı sivil toplum kuruluşları insani yardım, mültecilere gıda desteği ve eğitim başta olmak üzere birçok alanda faaliyet gösteriyor. Holistic Eğitim Vakfı da bunlardan biri. Vakıf 2005 yılından bu yana Kenya’da faaliyet eğitim ve kültür...