Haberler

05 Şubat 2018

Arnavutluk’ta Okul Öncesi Eğitime Destek

Arnavutluk’ta eğitim, sağlık, gıda ve yaşam güvenliğinin sağlanması, alt yapı ve ortak tarihi ve kültürel mirasımızın korunması alanlarında önemli projeleri hayata geçiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), başlattığı ‘’Çocuklar Mutlu Balkanlar Umutlu Programı’’ kapsamında okul öncesi eğitime önem veriyor.

Elbasan’ın Belsh şehrinde TİKA tarafından tadilatı yapılarak yeni eğitim materyalleri ve donanımları ile desteklenen üç ila altı yaş grubu 90 çocuğun eğitim aldığı Belsh kreşi, Tiran Büyükelçisi M. Ahmet Yörük, Elbasan Valisi Maksim Malaj, Belsh Belediye Başkanı Arif Tafani, Arnavut Milletvekilleri, TİKA Tiran Koordinatörü Necip Özay Özütok, Türkiye’nin kurum temsilcileri, davetliler ve ailelerin katılımları ile düzenlenen bir törenle açılarak Arnavut Çocuklarının hizmetine sunuldu.

Açılış töreninde konuşan Tiran Büyükelçisi M. Ahmet Yörük, TİKA projelerinin ülkedeki her şehre yayılacağını, Arnavut kardeşlerimizle yüzyıllardır omuz omuza, el ele beraber yüründüğünü ve bundan sonrada yürümeye devam edileceğini belirterek, işbirliğimizin her daim devam edeceğini ve iki ülke arasındaki ilişkilerin daha ileri seviyelere taşınması gerektiğini ifade etti.

T.C. Tiran Büyükelçisi M. Ahmet Yörük’den sonra söz alan Belsh Belediye Başkanı Arif Tarafni TİKA tarafından tadilat ve donanımı gerçekleştirilen kreşin belediyenin en önemli yatırımları arasında yer aldığını, bu yatırım sayesinde mevcut kreşin modern çağımıza uygun bir hale getirildiğini, bu destekten dolayı TİKA ve dost Türk halkına şükranlarını dile getirdi. Konuşmaların ardından, tadilatı ve donanımı TİKA tarafından gerçekleştirilen kreşin basına tanıtımı yapıldı.

Sonraki Haber

TİKA’dan Gürcistan’da Gerçekleştirilen Sağlık Konferansına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın desteğiyle Gürcistan’da Guatr Endoskopi Cerrahisi Yeni Yaklaşımlar Sağlık Konferansı gerçekleştirildi. Gürcistan’da sağlık sektörünün gelişmesini engelleyen sorunların başında altyapı yetersizliği, modern ekipman eksikliği, hastane sayısı ve nitelikli sağlık personeli...