Haberler

07 Aralık 2017

Arjantin’de Türkiye Cumhuriyeti İlkokulu’na Donanım Desteği

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te bulunan Türkiye Cumhuriyeti İlkokuluna donanımı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenilendi.

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te ülkemizin adını taşıyan Türkiye Cumhuriyeti İlkokuluna TİKA tarafından yapılan destek ile okulun öğrenci sıraları, öğretmen masaları ve sınıf dolapları yenilendi. Yapılan yardım kapsamında sınıf ve kütüphanede kullanılmak üzere okula yeni elektronik ekipmalar alınmasının yanı sıra öğrencilere bir de yeni bilgisayar salonu düzenlendi.

Yeni okul malzemeleri, TİKA yetkilileri ve Türkiye’nin Buenos Aires Büyükelçisi Meral Barlas tarafından, törende kendilerini ellerinde Türk bayrakları ile bekleyen öğrencilere teslim edildi. Söz konusu yardımı büyük bir memnuniyetle karşılayan okul yetkilileri, yeni malzemelerin eğitim şartlarının iyileştirilmesine büyük katkı sağlayacağını belirterek, hem bu yardımların hem de Türkiye Cumhuriyeti kurumları tarafından okula yapılan ziyaretlerin çocukların Türkiye’ye olan ilgilerini artırdığını, ülkemizi ve ülke tarihimizi tanımak konusunda daha istekli hale geldiklerini ifade ettiler.

Gündüzleri ilkokul, akşamları ise yetişkinler için meslek edindirme okulu olarak çift zamanlı hizmet veren okul binasının şartlarının TİKA tarafından iyileştirilmesi ile Latin Amerika gibi uzak bir coğrafyada ülkemizin adını taşıyan bu okulun çehresi değiştirilerek prestijine katkı sağlanmış oldu.

Adı, Türkiye-Arjantin arasındaki ikili dostluk görüşmeleri nihayetinde verilmiş olan okulda öğrenciler her yıl milli bayramlarda kutlama ve 10 Kasımlarda anma etkinlikleri düzenleyerek, ülkemize olan teşekkürlerini ve dostluklarını ifade ediyorlar. 

Sonraki Haber

TİKA'dan Moğolistan'da Anne ve Bebek Ölümlerinin Azaltılmasına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Uluslararası Doktorlar Birliği işbirliğinde Moğolistan’ da anne ve bebek ölümlerinin önüne geçilmesi adına önemli bir proje daha hayata geçirildi. TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye...