Haberler

04 Aralık 2012

Altın Zambaklara TİKA'dan Destek

Bosna-Hersek’te bulunan Zlatni Ljiljan (Altın Zambaklar) Derneği spor alanında faaliyet gösteren, ayrıca gençlere yönelik dil kursları, eğitim ve kültür alanında seminerler ve konferanslar da organize eden bir dernek. Özellikle spor klübü aracılığıyla tekvando alanında birçok ulusal ve uluslararası başarılara imza atıyor. Derneğin tekvando takımı, Bosna-Hersek Tekvando Milli Takımı Antrenörü ve Tekvando Federasyonu’nun ilk Türk Başkanı olan Ahmet Naci Dilek tarafından çalıştırılıyor.

2003 yılından bu yana 3 ayrı kantonda 300’e yakın üyesi ile hizmet veren Dernek, Bosna ve Hersek’li çocukların ve gençlerin fiziksel ve psikolojik gelişmelerine katkıda bulunmayı hedefliyor. Dernek, Bosna ve Hersek’e ilk defa olimpiyat sporlarındaki Avrupa Şampiyonluğu’nu kazandırdı, klüp olarak 9 kez arka arkaya ülke şampiyonu oldu, bunun yanı sıra Avrupa ve dünyada birçok başarıya imza attı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından spor faaliyetleri daha sağlıklı fiziki imkanlar dahilinde yürütülebilmesi amacıyla Altın Zambaklar Derneğine tekvando çalışmalarının üzerinde yapılacağı tatami, kum torbası, idman mankeni, step tahtaları, pilates topları, egzersiz minderleri, salon aynaları ve LED TV den oluşan donanım yardımı yapıldı.

TİKA tarafından gerçekleştirilen bu proje ile Bosna-Hersek’li gençlerin gelişime katkı sağlandı.

Sonraki Haber

TİKA, Makedonya'da Yenidünya Mirasına Sahip Çıkıyor

Makedonya Cumhuriyeti’nde kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) iki önemli proje başlattı. Manastır İshak Çelebi (İshakiye) ve Radanya Mahmut Aga Camilerini restore etmeye hazırlanan TİKA bu...