Haberler

20 Haziran 2012

Ahıska Türklerine TİKA'dan Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ahıska Türklerine yönelik olarak gerçekleştirdiği proje ve faaliyetlerine devam ediyor.

TİKA, Kazakistan’da yaşayan yaklaşık 100.000’den fazla Ahıskalı Türkünü temsil eden Kazakistan Ahıska Türkleri Derneği’ne donanım desteğinde bulundu.

Ahıskalı Türkleri, Kazakistan Halklar Asamblesi’nde temsil eden Derneğe; projektör, konferans sistemi, ses kayıt cihazı, video kamera, stereo sistemi, bilgisayar,akıllı tahta gibi teknik donanım malzemeleri hibe edildi. Bahse konu malzemeler derneğin kadın, gençlik ve spor komitelerince Kazakistan’ın farklı yerlerinde organize edilen kültürel, sosyal ve eğitim faaliyetlerinde kullanılması öngörülüyor.

Malzeme teslim töreninde Kazakistan Ahıska Türkleri Derneği ve Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanı Ziyaeddin Kassanov konuşma yaptı. TİKA’nın gerek Kazakistan’da gerekse diğer ülkelerde Ahıskalı Türklere her zaman destek olduğunu belirten konuşmacılar, Ahıskalı Türkler adına teşekkürlerini ifade etti. Dernek temsilcileri ve üyeleri de, uzun süredir ihtiyaç duyulan malzemelerin TİKA tarafından temin edilmesinden dolayı mutluluklarını ve memnuniyetlerini ifade etti.

TİKA Kazakistan Program Koordinatörü Evren Rutbil, Ahıska Türklerin ekonomik, sosyal ve kültürel alanda güçlenmesine katkıda bulunacak projelere destek verilmesine devam edileceğini belirtti.

Sonraki Haber

Pakistanlı Kadın Çiftçilere TİKA'dan Destek

Dünya gıda üretiminin büyük bir bölümünü kırsal kesimde yaşayan kadınlar tarafından gerçekleştiriliyor. Sosyal korumadan yararlanamayan bu kadınlar, üretimden çok az gelir elde ediyor. Bir çok ülkede çiftçi kadınlara sunulan imkanlar toprak sahibi olma, banka kredilerinden...