Haberler

28 Ocak 2012

Afrika Birliği 18. Asamblesi 29 Ocak'ta Etyopya'da Başlayacak

Afrika Birliği 18. Asamblesi 29 Ocak'ta Etyopya'da Başlayacak

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’ın da aralarında bulunduğu bir heyetle Afrika Birliği 18. Asamblesi’ne katılmak üzere 27 Ocak 2011 tarihinde Etyopya’ya gitti.

Başbakan Yardımcısı ve beraberindeki heyetin ziyaretleri sırasında Afrika Birliği Zirvesi Toplantılarına katılmasının yanı sıra, ev sahibi Etiyopya dâhil çeşitli Afrika ülkeleri devlet yetkilileriyle ikili temaslar gerçekleştirmesi ve bu vesileyle Etiyopya’daki bazı Türk yatırımlarını da yerinde görme imkânı elde etmesi bekleniyor.

Türkiye, 2005 yılında Afrika Birliği nezdinde gözlemci ülke statüsü elde etmişti.

2008 yılında ise örgüt tarafından Kıta’nın stratejik ortağı ilan edilmişti. 2008 yılında İstanbul’da düzenlenen 1. Türkiye-Afrika İşbirliği Zirvesi ise Türkiye-Afrika ortaklığını sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmuştu. Mevcut izleme mekanizması çerçevesinde son olarak Aralık 2011’de İstanbul’da 1. Türkiye-Afrika Ortaklığı Bakanlar Düzeyinde Gözden Geçirme Konferansı düzenlendi. 2013 yılında ise bir Afrika ülkesinde 2. Türkiye-Afrika İşbirliği Zirvesi tertiplenmesi bekleniyor.

Sonraki Haber

Afrika Birliği Asamblesi 18. Olağan Toplantısı

Afrika Birliği Asamblesi 18. Olağan Toplantısı, Etyopya’nın başkenti Addis Ababa’da 29 Ocak 2012 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye’yi temsil etmek üzere Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ katıldı.  Afrika Birliği Dönem Başkanı ve Ekvator Ginesi Devlet Başkanı Teodoro Obiang Nguema...