Haberler

05 Temmuz 2013

Afganistanlı Hakim ve Savcılara Seminer

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı işbirliğinde Kapasite Artırma Programları kapsamında Afganistanlı hâkim ve savcılara Türkiye Adalet Akademisi’nde Terörizm ve Organize Suçlarla Mücadele konulu bir seminer programı düzenlendi.

Tarımdan sağlığa, eğitimden idari ve sivil altyapıların iyileştirilmesine kadar birçok sektörde Kapasite Artırma Programları gerçekleştiren TİKA faaliyet gösterdiği ülkelerin kurum ve kuruluşlarına büyük katkılar sağlıyor. Bu kapsamda, TİKA ve Adalet Bakanlığı işbirliğinde Afganistanlı hâkim ve savcılar için Terörizm ve Organize Suçlarla Mücadele konulu bir seminer programı gerçekleştirildi.

Afganistan Yüksek Mahkemesi’nin talebi üzerine, Türkiye Adalet Akademisi tarafından, Afgan Hakim ve Savcılar için 30’ar kişilik gruplar halinde iki eğitim programı düzenlenmesi planlandı. Bu çerçevede ilki geçtiğimiz günlerde tamamlanan eğitim programının ikincisinin ise 7-11 Ekim 2013 tarihlerinde gerçekleştirilmesi düşünülüyor.

Türkiye Adalet Akademisi’nin uluslararası kurumlarla mesleki ve bilimsel ilişkiler kurma görevi kapsamında Afganistan Yargı mensuplarından oluşan 30 kişilik ilk gruba, Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı ve TİKA işbirliğinde “Terörizm ve Organize Suçlarla Mücadele” konulu bir seminer programı düzenlendi. Program kapsamında Türk Yargı Sistemi ve Savcılık Sistemi tanıtımı, Terörizm ve Organize Suçlarla Mücadele konularında Türk mevzuatı ve uygulamalarına ilişkin sunumlar yapıldı.

Türk Yargı Sistemi ve Savcılık Sistemi uygulamalarının yerinde görülmesi amacıyla, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, Yargıtay Başkanlığı, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı (UYAP) ve Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı ziyaret edildi. Ayrıca heyete kültürel program kapsamında İstanbul gezisi düzenlendi.

Sonraki Haber

Karadağ'da Sağlık Alt Yapısının İyileştirilmesine Devam Ediliyor

Karadağ’da sağlık altyapısının iyileştirilmesine yönelik Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında Karadağ’ın Bar Belediyesine bağlı Ostros Beldesindeki Ostros Sağlık Ocağı’nın onarımı ve tıbbiekipman donanımı gerçekleştirildi. Sağlık sektörünün altyapı ve ekipman ihtiyacının...