Haberler

26 Kasım 2013

Afganistan'da Kız Lisesi'ne Malzeme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Afganistan’da Cevizcan vilayetinin merkezi Şibirgan şehrindeki Şehit Abdul Hakim Kahraman Kız Lisesi’ne malzeme desteğinde bulundu.

TİKA Afganistan’da eğitimin desteklenmesine yönelik faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Afganistan’da Cevizcan vilayetinin merkezi Şibirgan şehrindeki Şehit Abdul Hakim Kahraman Kız Lisesi’ne TİKA tarafından temin edilen malzemeler düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene Cevizcan Valisi Baymurat Koyunlu, Cevizcan İl İmar Ekibi Başkanı Mustafa Erdeviren, TİKA Mezar-i Şerif Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Kemal Kadir Karadoğan, Cevizcan İl Milli Eğitim Müdürü Abdulhay Yeşin, çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.

TİKA Mezar-i Şerif Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Karadoğan, törende yaptığı konuşmada, Afganistan’da uzun yıllar devam eden savaşların eğitim sektörünü de olumsuz yönde etkilediğini belirtti. Afganistan’da eğitim için gerekli olan fiziki altyapının çok yetersiz olduğunu vurgulayan TİKA Mezar-i Şerif Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Karadoğan, TİKA’nın ülke genelinde 2005 yılından bugüne kadar birçok alanda proje ürettiğini kaydetti. TİKA Mezar-i Şerif Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Karadoğan, TİKA’nın Afganistan’da özellikle eğitim sektöründe 86 ilköğretim ve ortaöğretim okulu inşa ederek, okulların donanım ihtiyaçlarını da karşılamak suretiyle eğitim altyapılarının kurulmasına katkı sağladığını söyledi. TİKA Mezar-i Şerif Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Karadoğan, temin edilen malzemelerin hayırlı olması dileklerinde bulunarak konuşmasını tamamladı.

Cevizcan Valisi Koyunlu da, Türkiye’nin Afganistan genelinde olduğu gibi Cevizcan’a da birçok alanda yardım ettiğini, söz konusu yardımların unutulmayacağını kaydetti. Yardımlarından dolayı Türkiye’ye teşekkür eden Cevizcan Valisi Koyunlu, yardımların bundan sonra da devam etmesini istediklerini dile getirdi. Cevizcan İl İmar Ekibi Başkanı Erdeviren ise konuşmasında “Türkiye Cumhuriyeti sizler istediğiniz sürece sizlerle beraber ve yan yana olacaktır” dedi.

Cevizcan İl Milli Eğitim Müdürü Yeşin, Afganistan’da halen iç savaşın devam ettiğini, bu savaştan en çok etkilenen sektörün de eğitim olduğunun kaydetti. Cevizcan İl Milli Eğitim Müdürü Yeşin, “Her kim bizim çocuklarımıza yardım edip onları dost bilse, muhakkak ki onlar bizim ülkemizin de dostudur” diye konuştu. Konuşmalarının ardından protokol üyeleri masa ve sıraları yenilenen sınıfları gezdi.

Sonraki Haber

Senegal Radyo Televizyon Kurumu Personeline Teknik Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Senegal Radyo Televizyon Kurumu personelinden oluşan 10 kişilik heyete TRT Genel Müdürlüğü’nde kamera, ışık ve montaj, grafik alanlarında eğitim verilecek. Türkiye ile tarihi ve kültürel bağları olan ve...