Haberler

21 Ağustos 2013

Afganistan'da Eğitim ve Sağlık Alanındaki Faaliyetler Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı 2005 yılından bugüne kadar, Afganistan’da farklı sektörlerde gerçekleştirdiği 700’ün üzerinde projeyle, Afganistan’ın yeniden imarına büyük katkı sağlıyor.

Türkiye, Afganistan’ın yeniden imarı için donör ülke olarak sosyal altyapılar ve hizmetler, ekonomik alt yapılar ve üretim sektörü geliştirilmesine yönelik projeler üreterek söz konusu alanlarda Afganistan’a destek vermeye devam ediyor. TİKA aracılığıyla, 2005 yılından bugüne kadar, Afganistan’da farklı sektörlerde 700’ün üzerinde proje gerçekleştiren Türkiye bu sektörlerden eğitim sektöründe için 86 okul inşaa ederek ve yaklaşık yüz bin öğrenciye okuma imkânı sağladı.

Ayrıca TİKA tarafından Afganistan’da Sağlık Altyapılarının Geliştirilmesi Projeleri kapsamında iki hastane ve 21 klinik inşa edilerek, 16 ambulans temin edildi. 2007 yılından bu yana Afganistan’ın Kuzey bölgesinde çalışmalarına devam eden TİKA, söz konusu bölgede 44 okul, 10 klinik ve bir tane de hastane inşaatını da içeren 300’ün üzerinde proje ve faaliyet gerçekleştirdi.

Bunların yanında Afganistan’ın Kuzey Bölgesinde faaliyet gösteren Faryab Vilayeti Meymene Afgan-Türk Dostluk İl Hastanesi, Cevizcan Vilayeti Şibirgan Afgan-Türk Dostluk Çocuk Hastanesi, Tahar Vilayeti Talokan ve Hoca Bahauddin İlçeleri Ana Çocuk Sağlığı Klinikleri ve Meymene Afgan-Türk Dostluk Ebe Okulu sağlık kuruluşlarının bütün masrafları dâhil olmak üzere işletim giderleri de TİKA tarafından karşılanıyor.

Bu çerçevede söz konusu sağlık kuruluşlarında 2005 yılından bugüne kadar 5 milyona yakın Afgan vatandaşına tedavi hizmeti sunuldu. Faaliyet gösterdiği ülkelerde birçok alanda gerçekleştirdiği projelerle bölge halkının ihtiyaçlarına destek olan TİKA, Afganistan’da faaliyetlerine devam edecek.

Sonraki Haber

Kenya Sağlık Bakanlığı'na Ambulans Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından temin edilen 3 adet ambulans Kenya Sağlık Bakanlığı’na Nairobi’de Kenya Sağlık Bakanlığı’nda düzenlenen bir törenle yetkililere teslim edildi. TİKA tarafından temin edilen 3 adet ambulansın Kenya Sağlık Bakanlığı...