Haberler

18 Eylül 2013

Afganistan'da Cevizcan Valiliği İdari Birimlerine Malzeme Temini Yapıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Afganistan’da Merkezi Yönetimlerin Güçlendirilmesi kapsamında Cevizcan Valiliği İdari birimlerine malzeme temini yapıldı.

TİKA Afganistan’da, eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma kadar birçok alanda faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede TİKA tarafından, Afganistan’da Merkezi Yönetimlerin Güçlendirilmesi kapsamında Cevizcan Valiliği İdari birimlerine malzeme desteğinde bulunuldu. Temin edilen malzemeler düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

Cevizcan Valiliği binasında düzenlenen törene Cevizcan Valisi Haji Bay Murat Koyunlu, Cevizcan PRT Koordinatörü Mustafa Erdeviren, TİKA ve Valilik yetkilileri katıldı. Cevizcan Valisi Koyunlu, törende yaptığı konuşmada Türkiye’nin TİKA aracılığıyla Afganistan’da özellikle Cevizcan yöresinde gerçekleştirmiş olduğu projelerden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Türk halkıyla Afganistan halkı arasındaki kardeşlik bağlarının çok eskiye dayandığını ve her geçen gün daha da kuvvetlendiğini belirten Cevizcan Valisi Koyunlu, söz konusu işbirliklerinin devam etmesi temennisinde bulundu.

TİKA tarafından temin edilen Masaüstü ve dizüstü bilgisayar, yazıcı, fotokopi makinesi, fotoğraf makinesi, ofis masası, ofis koltuğu, sandalye ve halıfleks’ten oluşan malzemelerin Valilik yetkililerine teslim edilmesiyle tören sona erdi. Ayrıca, Afganistan’da birçok alanda çalışmalarına devam eden TİKA tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan, Cevizcan Vilayeti Teknik Eğitim Enstitüsü ve Yurt Binası ile Cevizcan Vilayeti Şibirgan İli Merkez Cami’nin projelendirme çalışmalarında tamamlanma aşamasına gelindi.

Sonraki Haber

Kazakistan Cumhuriyeti Mali Polis Akademisi'ne Teknik Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, başlatılan Kazakistan Cumhuriyeti Mali Polis Akademisi’nin Bilişim Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Kazakistan Cumhuriyeti Mali Polis Akademisi’ne teknik destekte bulunuldu. Kazakistan Cumhuriyeti Mali Polis Akademisi 1999 yılında kurulmuş olup,...