Haberler

10 Aralık 2013

Afganistan'da Bağcılık Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Mezar-ı Şerif Program Koordinatörlüğü aracılığıyla Afganistan’da Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı ve Cevizcan İl İmar Ekibi işbirliğinde, Cevizcan ve Sar-ı Pul vilayetlerinde görev yapmakta olan 20 tarım personeli ile yöre üreticilerinden oluşan 25 kursiyere 5 gün süre ile bağcılık eğitimi verildi.

TİKA Afganistan’ın yeniden imarı kapsamında, tarım alanında yürütülmekte olan proje ve faaliyetlerine bir yenisi daha ekleyerek, Afganistan’ın Cevizcan ve Sar-ı Pul vilayetlerindeki bağcılara eğitim programı düzenledi.

Eğitim Projesi kapsamında, teknik personelin niteliklerinin arttırılmasının yanı sıra örnek teşkil edilecek üzüm yetiştiricilerinin çoğalması ve Afganistan’da sürdürülebilir kalkınmaya yardımcı olunması hedeflendi. Bağcılık konusunda uzman iki yetkilinin düzenlediği kursta asmanın ekolojik istekleri, bağ tesisi, bağlarda yıllık kültürel işlemler, hastalık ve zararlılar, sulama, gübreleme, aşılama hasat ve depolama konuları ele alındı. Eğitim programının uygulamalı bölümde ise mevsim itibariyle, kış budaması pratik olarak gösterildi.

Eğitim programının sonucunda yapılan değerlendirmede, programın beklentilerin üzerinde fayda sağladığını belirten Afganistanlı kursiyerler, deneyimlerini diğer üreticilere aktarabilecek ve uygulayabilecek seviyeye geldiklerini ifade ettiler. Afgan yetkililer söz konusu işbirliklerinin devam etmesi temennisinde bulunarak, desteklerinden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini ilettiler.

Sonraki Haber

TİKA Tarafından Yenilenen İstanbul Saraybosna Konferans Salonu Bakir İzzetbegoviç Tarafından Açıldı

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından tadilatı gerçekleştirilen Saraybosna Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İstanbul-Saraybosna Konferans Salonu’nun açılışı gerçekleştirildi. TİKA Bosna Hersek’te eğitim alanında faaliyetlerine devam ediyor. TİKA Bosna Hersek’te eğitim alanında yaptığı projelere bir...